• Referat: Furulunds IK - AIF Barrikaden

Startelva: Adrian – Matteo, Aman, Ghafur, Hussein – Shershah, Milad – Fabian Grip Rösth (ny spelare) , Siseko, Mathias – Yousef Avbytare var: Majed som kom in efter en kvart som central offensiv mittfältare. Han spelade sedan i den positionen till en liten bit in i andra halvlek för att sedan spela på topp och därefter sluta matchen som defensiv mittfältare. Martin som kom in i paus och efter en kort sejour på topp flyttade ner till den centrala offensiva mittfältspositionen där han spelade matchen ut. Zmarej Ewazzada (come-back) som spelade sista 25 som vänsterback. Furulund började klart bäst och första 10 minuterna hade vi svårt att ta oss in på deras planhalva. . Vi kom dock trots detta till kontringsavslut ett par gånger men avsluten innebar inga problem för målvakten. Furulund skapade så långt inga riktigt heta målmöjligheter. Det blev istället vi som i den 10:e min kom klart närmast ett ledningsmål när Aman slog en djupledspassning till Fabian som gjorde detsamma till Yousef som fri med målvakten dock inte lyckades överlista honom. I den 23:e min hade de en dubbelchans men där Adrian först gjorde en jätteräddning på ett stenhårt skott från högerkanten och returen sedan, med Adrian fortfarande ur spel, sköts tätt över. Bara några minuter senare fick Milad tag på en boll som var på väg in precis på mållinjen. I den 31:a min Blev Fabian lite foulad i straffområdet men åtminstone jag tyckte att straffen var billig. Jag antar att ingen straffskytt var utsedd men Fabian tog den i alla fall själv och la den stensäkert i mål. Straffen fick dock slås om av ett skäl som jag är lite osäker på (tar gärna hjälp där) men jag tror att det var någon som var inne i straffområdet för tidigt. Fabian verkade dock inte störas det minsta av det utan satte den nästan i krysset. Det skulle dock komma en kvittering när ett onödigt bolltapp från vår sida ledde till ett friläge där skytten när Adrian gick ut välavvägt lobbade in bollen över honom. En jämn första halvlek där vi låg föredömligt tätt på våra motståndare och vann nästan alla närkamper. Vi hade också många fina anfallskombinationer som bortsett från tidigare nämnda inte ledde till några bra avslut. Oftast var Fabian inblandad när han gång på gång visade sin snabbhet genom att som bollförare springa ifrån sina motståndare. Andra halvlek fick en helt annan karaktär vilket till stor del berodde på att Furulund nu satte in flera av sina bättre A-lagsspelare. De höjde sig rejält och när vissa av våra spelare samtidigt började tröttna, delvis som en följd av att försöka hänga med i deras tempo, så kändes det bara som en tidsfråga innan de skulle avgöra matchen till sin fördel. Denna farhåga besannades också även om det dröjde till dryga kvarten kvar när de satte 4-1 innan det kändes tämligen kört. 2-1 kom redan i den 50:e min av en kille som efter slarvigt bolltapp från oss kom fri på vänsterkanten och efter att ensam ha rusat mot målet med en väldig speed satte bollen otagbart i bortre krysset. 3-1 dröjde sedan till 66:e min och kom sedan en av deras spelare liksom dansat sig fram mellan motståndare precis på kortlinjen innan han fick in bollen från nära håll (ev lämnade till någon annan som avslutade). Minuten därefter fick de ett nytt friläge där Adrian tvingades till en kanonräddning för att freda sitt mål. Ett visst litet hopp väcktes – väldigt lite sett till matchbilden i stort vid det här laget – när Mathias direkt efter deras 4-1-mål drog på ett långskott som gick så nära den ena stolproten att målvakten inte riktigt hann dit trots att han ”var där”. I den 76:e min gjorde de 5-2 – minns ej riktigt hur men jag tror att det var frågan om ett bolltapp långt nere på vår planhalva. Nu ångade de på rejält mot ett allt tröttare motstånd och målchanserna kom slag i slag. Inom mindre än en minut hade de först ännu ett friläge där Adrian på nytt gjorde en fantastisk räddning och sedan kom en av deras spelare någon tiondelssekund för sent för att omarkerad styra in bollen från några decimeters håll. I den 85:e min kunde inte tre av våra försvarare på vänsterkanten komma överens om vem som skulle rensa iväg bollen vilket ledde till att de snodde den och spelade över den till andra kanten där en helt omarkerad kille sköt ett välplacerat skott stolpe-in i bortre hörnet. Det skulle dock bli vi som gjorde matchens sista mål vilket alltid känns bra även om man som nu ligger under med stora siffror. Det var Martin som frispelade Mathias som fri med målvakten enkelt överlistade denne. Det kan kanske låta som att vi gjorde en tämligen dålig andra halvlek men så var det inte för att vara en B-lagsmatch. När de satte in flera av deras spelartrupps bästa spelare helt utvilade efter pausen blev det en jättesvår uppgift. Vi hade svårt att hinna in i duellerna och hann ofta inte heller med i löpningarna men det spel de presterade i andra halvlek hade nog kunnat räcka mot många A-lag i vår serie också. Vi kämpade dock på efter förmåga även när baklängesmålen började trilla in och kom till många avslut men inga särskilt farliga utöver målen. Statistik: (våra siffror först) Hörnor: 5-6 Avslut på mål: 12-14 Avslut utanför: 4-6 (bra sikte på avsluten måste man säga, 73 % av dem på mål) Senior Herrar 27 aug 0kommentarer
  • Referat: AIF Barrikaden - BK Flagg

Ja då kommer det till slut något som väl i alla fall har något avlägset gemensamt med ett referat. Själv stod jag vid kiosken hela matchen och jag har inte orkat pumpa deprimerade spelare på allt för mycket information efter storförlusten. Startelva (tror jag) Henke – Kudde, Matte, Loke, Ahlgren – Yousef, Milad, Anyelo, Matteo – Anton – Pontus På bänken började Shershah, Siseko, Hussein och Martin. Shershah kom in i samband med att Henke tvingades utgå och Milad överta målvaktssysslan. Då backade Pontus ner på Milads tidigare plats medan Shershah tog Antons plats och Anton gick upp på topp. Shershah spelade sedan resten av matchen i samma position. De övriga tre avbytarna kom tillsammans med Kudde, Yousef, Anyelo och Matteo att dela på högerbackspositionen, en defensiv mittfältsplats och båda yttermittfältsplatserna medan Anton fortsatte på topp matchen ut och Matte, Loke och Ahlgren befolkade tre fjärdedelar av backlinjen hela matchen. Med hela sju duktiga spelare som startat varje gång de kunnat inte tillgängliga och utan riktig målvakt var den här matchen i princip dömd att förloras. En liten chans skulle vi kanske kunna ha om vi kunde hålla nollan hyfsat länge eller i bästa fall råka få in ett tidigt mål men det hoppet släcktes nästan direkt när Flagg redan i 8:e min tog ledningen vilket följdes av två mål i 18:e och 21:a min. Flaggspelarna verkade närmast förvirrade över att de som ett riktigt bottenlag och med en 0-5-förlust mot oss hemma plötsligt ledde med 3-0. Strax efter 3-0-målet tvingades alltså Henke i målet utgå pga skada och ersättas av Milad som i alla fall fick glädjen att hålla nollan i en kvart innan de gjorde två täta mål. Som jag uppfattade det var Flagg överlägsna spelmässigt men utifrån det skapade de inte jättemånga chanser utöver målen. Jag missade säkert en del men inte hade de så jättemånga avslut. Jag uppfattade att vi hade något som liknade en målchans och vi hade nog ungefär lika många avslut men medan deras flesta gick på mål gick våra utanför, ett par väldigt långt utanför. Andra halvlek såg helt annorlunda ut. Nu var det vi som oftast förde spelet och hade en del heta chanserna och något mål borde vi fått in men det var inte bara oskicklighet från vår sida som hindrade bollen från att hamna i nätet. Deras målvakt var mycket bra. De spikade slutresultatet 0-6 i 69:e min och jag tyckte mig, när det gällde målchanser från deras sida, 100 meter bort också se att Milad tvingades till en jätteräddning för att freda vårt mål. Någon tillförlitlig statistik har jag alls inte men jag tror mig kunna fastslå att man om man sett statistiken över avslut och hörnor men inte sett matchen inte kunnat ana att det blev hela 0-6. De ”pinnar” jag antecknat visade 4-0 i hörnor till dem, avsluten på mål 9-7 i deras favör och avsluten utanför 7-4 i vår favör men de måste väl ha haft flera avslut än vi. Lyckligtvis förlorade ju alla bottenkonkurrenter (utom Flagg, för deras del blev ju denna omgång fantastisk) så med 6 omgångar kvar, förhoppningsvis färre spelare indisponibla, riktiga målvakter i varje match och med ett skapligt spelprogram ska vi nog ha en bra chans att slippa såväl direktnedflyttning som neråtkval. Senior Herrar 25 aug 0kommentarer
  • Träningen inställd i morgon måndag.

Vi ställer in träningen i morgon eftersom vi har en B-lagsmatch då och inte tillräckligt många över hemma för att det ska gå att bedriva en meningsfull träning. Senior Herrar 25 aug 0kommentarer
  • Referat: AIF Barrikaden - Stehags AIF

Startelva:C-G – Emin, Eklund, Ghafur, Hussein Alo – Kudde, Milad, Felix, Husse – Shershah – Anders Folkesson Började på bänken gjorde Martin som kom in efter 24 min och sedan spelade i olika mittfältspositioner matchen ut och Riky som kom in som höger yttermittfältare efter 19 min, spelade där till 61:a min innan han blev utbytt igen för att sedan komma tillbaka som vänsterback dryga sista kvarten. Vi dominerade kraftigt i början men skapade inget att tala om och det kändes därför aningen orättvist när de tog ledningen i 9:e min på sin första målchans. Vi fortsatte sedan att dominera men var fortfarande länge väldigt ineffektiva. I den 16:e min drog vi dock upp ett fint anfall som avslutade med att Anders frispelade Husse som tagit en lång löpning men dock inte förvaltade chansen på rätt sätt, Istället ökade Stehagtvå minuter senare på till 2-0 på ett långskott tillika deras andra avslut. Efter detta fortsatte vi dominera om än inte lika tydligt som i första men skapade fler målchanser. Vi gjorde också ett fint reduceringsmål när Felix från kanten bara en bit in på deras planhalva slog ett inlägg (frispark?) mot bortre stolpen där Kudde dök upp och elegantnickade in ett reduceringsmål. Glädjen skulle dock inte bli långvarig. Stehag var hela tiden farliga i sina kontringar, delvis pga lite dåligt hemjobb från de våra, och det var också på en kontring de replikerade fem minuter senare med att öka på till 3-1. Lagen var sedan innan pausen var sin gång mycket nära ytterligare ett mål. I andra halvlek blev vårt hemjobb allt sämre och det blev väldigt långt mellan lagdelarna. När vi väl hade bollen i vår ägo behöll vi den ofta ganska länge och skapade nu också en hel del och hade 2-3 drömanfall. Det var också på ett sådant vi reucerade i den 51:a min. bollen hamnade efter ett fint uppspel hos Anders som spelade Hussein Alo (den nya) som tog en perfekt löpning på kanten. Han tog sig i kamp med en försvarare ner till kortlinjen och slog ett inlägg som nådde Martin (via någon motståndare?) som lugnt och behärskat slog in bollen. I takt med att vårt hemjobb blev allt sämre förstärktes tendensen från tidigare att vi hade långa anfall och att spelet fördes mest på deras planhalva och vi hade en hel del bra chanser, bl.a. en där Kudde sköt tätt utanför från bara 3-4 meter. Men när de anföll var de nästan alltid numerärt överlägsna (de hade trots att de inte hade några avbytare mycket spring i benen in i det sista) och det såg farligt ut nästan varje gång. De slarvade dock bort en del chanser genom dåliga beslut, C-G räddade någon farlighet och när de väl kom riktigt fria gick bollen för det mesta tätt utanför. De hade också en boll i stolpen (eller möjligen på hjulet och då kan det enligt regelboken ändå aldrig dömas mål oavsett om bollen är innanför linjen) som sedan gick längs mållinjen innan den skruvade sig ut till hörna. Totalt sett många individuellt bra insatser framför allt offensivt och jag skulle särskilt vilja framhålla Vår nya Hussein (snart behöver vi bara benämna honom Hussein eftersom detta var Husses sista match för oss, ska gå till Arlöv där han bor) och Milad. Vi hade som sagt några riktigt tjusiga anfall, men som lag funkade det inte lika bra. Hemjobbet var som sagt uselt i andra halvlek vilket gjorde uppgiften väldigt svår för de kvarvarande försvararna. Rättare sagt var det ofta så att man sprang hem men allt för sent så om vi vann tillbaka bollen låg laget för en stund istället så långt ner att Anders ibland blev ensam med 4-5 motståndare innan våra spelare hunnit upp igen. Avslutningsvis bör väl nämnas att deras målvakt var riktigt riktigt bra och gjorde ett par kanon- räddningar där man redan räknat in mål dessförinnan. Statistik: Hörnor: 5-2 Avslut på mål: 10-8 Avslut utanför: 11-9 . Senior Herrar 18 aug 0kommentarer

Jag var inte närvarande utan nedanstående baserar sig på vad jag kunnat snappa upp av olika spelare. Startelva: Henke – Viktor, Loke, Matte, Anyelo, Ahlgren – Harry, Milad, Mathias, Aman – Besnik Avbytare var: Abdul som spelade vänster yttermittfältare sista 25. Siseko som spelade offensiv innermittfältare sista 20. Martin som spelade innermittfältare sista 15. Emin som spelade högerback sista 10. Vi gjorde en mycket dålig första halvlek, fr.a. defensivt. Detta med fembackslinje funkade inte bra. Vi hade inte så jättemycket framåt heller men Aman hade en ribbträff. Furulund gjorde två mål i 11:e resp. 32:a min. Vi gick i andra halvlek över till vad som vissa beskrivit som 4-2-3-1, vissa och andra 4-3-3. Oavsett vad det kallades så tätade vi till mycket bättre på mittfältet och vi hade fram till drickapausen flera bra chanser och borde gjort något mål. När de sedan precis efter (eller precis innan) denna vattenpaus gjorde 3-0 gick luften ur oss igen. Vi skulle dock i den 86:e min få in ett reduceringsmål av Aman efter ass från Harry. Alla verkade överens om att det var en rättvis seger för Furulund. Statistik saknas. Senior Herrar 17 aug 0kommentarer
  • Referat: Torna Hällestads IF - AIF Barrikaden

Startelva: Milad – Emin, Loke, Anyelo, Hussein Alobaydi (ny spelare) – Yousef, Martin, Shershah, Ghafur, Aman - Henke medan Husse och Siseko började på bänken. När Husse kom in spelade han back, när Siseko kom in spelade han mittfältare. Det byttes runt en hel del under matchens gång (endast Henke och Loke spelade hela matchen) T.ex. spelade Hussein Alobaydi och Milad också på mittfältet, Martin spelade också back och Yousef och Aman spelade också anfallare. Dessutom bytte Henke av Milad i målet efter en halvtimme. Siffrorna ljuger inte. Vi var det klart bättre laget och hade förutom våra mål dels en boll i hjulet (av Ghafur) vilket alltid innebär att det döms bort även om bollen som i det här fallet hamnade en meter inne i målet, dels ett mål av Yousef som blev totalt felaktigt bortdömt för offside. Dock började vi väldigt dåligt första 5 minuterna ”innan vi förstod att vi var bättre” som någon uttryckte det, och de hade också relativt tidigt vid ställninge 0-0 ett skott i stolpen. I andra halvlek blev det mer hawaii och då var det inte bara vi som skapade målchanser utan de hade tre frilägen där Henke samtliga gånger gjorde fina räddningar varav en gång en riktigt högklassig sådan. Tänk vilka problem vi hade att hitta en målvakt i fredags och så fanns det en suverän sådan som gick helt under radarn. Aman gjorde ett hat trick genom att sätta bollen i mål i 28.e, 39:e och 58:e min, samtliga gånger efter djupledspassningar där Aman sprang ifrån sin bevakare innan han förpassade bollen i nät. I den 70:e min fastställde Siseko slutsiffrorna när han tog sig förbi sin försvarare på kanten innan han satte bollen vid bortre stolpen. Statistik saknas. Senior Herrar 13 aug 0kommentarer
  • Referat: AIF Barrikaden - Dösjöbro IF

Startelva (för dagen 5-4-1) David Björklund (ny spelare) – Qudrat, Viktor, Loke Läck (ny spelare), Matte, Ahlgren – Pontus, Anton, Hagi, Mathias – Harry Avbytare var: Ghafur som kom in som mittback 25 kvar men senare avslutade som vänsterback. Matteo som spelade högerback sista 25. Yousef som spelade drygt sista kvarten som en av då två anfallare. Milad som spelade knappt sista kvarten i sin sedvanliga roll som defensiv innermittfältare. Och Mirwais som inte spelade alls (lämnade matchen innan slut). Eftersom jag bara var där i knappt 50 min och bara såg från och till innan dess får detta bli kort och bygga på spelares åsikter. I första halvlek hade de vinden i ryggen och var väl det aningen bättre laget fr.a. i början men deras två mål i första kom väl lite retroaktivt i 27:e och 44:e min. Andra halvlek inleddes med att vi gjorde mål efter mindre än två minuter. Ett mål som jag missade men gjordes av Pontus efter fin assist av Loke. Därefter var vi – nu med vinden i ryggen - det bättre laget och hade några bra chanser att kvittera, varav en borde resulterat. Istället var det sista som hände i matchen att de gjorde 3-1. Vi gjorde enligt alla en riktigt bra match mot serieledarna. Statistik saknas. Senior Herrar 10 aug 0kommentarer