Husie IF

Referat: AIF Barrikaden - Husie IF

Startelva: Johan – Viktor T, Oskar H, Mattias A, Jonathan T – Jonas – Alex, Anders – Maksym, Henke, Oskar W

Avbytare var Shershah som spelade sista kvarten som vänster yttermittfältare i det som då var en 4-4-1-uppställning, Simon som spelade sista 8 som höger yttermittfältare i samma uppställning och Mohamed Ali, Siseko och Martin som inte spelade alls.

Det här skulle visa sig bli en händelserik men framför allt stundtals väldigt hetsig match där vi som vanligt hade den största tyngden men där Husie hade det största bollinnehavet med sedvanligt bra och kvickt anfallsspel och med en ambition att aldrig slå iväg en boll på måfå.

I första halvlek var det relativt jämnt i början men hade något lag övertag så får det ändå sägas vara Husie. De hade ett större bollinnehav och var dessutom skottvilligare, som tur var för oss gick deras skott antingen utanför – ofta långt utanför – eller var relativt lättfångade för den trygge Johan i målet. Även om första halvtimmen innehöll väldigt få målchanser så var det Husie som hade de bästa så långt.

Det var dock vi som skulle göra matchens första mål när Henke sköt in bollen efter en fin djupledsboll från Maksym. Halvleken avslutades sedan med en jättedubbelchans för Husie när först Johan gör en bra räddning på en fri spelares i och för sig inte optimala avslut och där Oskar H därefter räddar returen på mållinjen.

Av ovanstående förstås att vi måste vara väldigt nöjda med vår pausledning.

Andra halvlek var sedan inte ens 3 minuter gammal när vi ökade på till 2-0 efter ett mönsteranfall där Henke la ut bollen till Maksym som tog sig ner till kortlinjen och slog ett inlägg där Oskar W med fin spänst nickade in bollen via målvakten.

I detta läge kändes det som att vi inte skulle ha några jättesvårigheter att ro hem matchen med tanke på inte bara tvåmålsledningen utan också på att vi nu hade en halvkraftig medvind i ryggen och på att vi har många spelare som bara blir nyttigare ju längre matcherna lider och tröttheten börjar sätta in lite här och var.

Fyra minuter senare kom dock allt plötsligt i ett nytt läge när Henke efter upprepade provokationer mot honom fick hjärnsläpp och gjorde en ful eftersläng som inte kunde leda till annat än ett rött kort direkt. Hade vi bara hållit ut 10-15 minuter efter denna hade det väl ändå sett bra ut men redan efter ytterligare 3 minuter – i den 55:e matchminuten – kunde Husie reducera till 2-1.

Ibland kan det hända att laget som är en man mer får väldigt svårt att utnyttja det och målmässigt var det ju länge så men spelmässigt var de nu klart överlägsna och hade dessutom en jättekvitteringschans i den 67:e minuten när en spelare missade tomt mål från max 5 meter efter dåligt försvarsspel från vår sida.

Denna målchans var dock den enda heta under denna period av matchen och när Husie nu efterhand som tiden rann iväg för dem började spela lite mer desperat och för dem otypiskt med många djupledsbollar lite på chans så gjorde de det faktiskt lättare för oss att försvara oss. När de dessutom gick ner på en trebackslinje fick vi också plötsligt enorma ytor att kontra på och hade vi haft lite flyt tidigare under matchen så avslutades den på ett helt annat sätt som gör det svårt att vara nöjda med den enda poäng vi fick med oss mot en toppkonkurrent (vi och Husie hade lika många poäng och exakt samma målskillnad inför, och sålunda också efter, matchen).

Anders hade först i den 79:e min ett friläge där han lade en lobb över den målvakt som stod långt ute men fick se bollen gå någon halvmeter utanför/över bortre krysset och därefter, efter ett fantastiskt förarbete av Alex, i den 84:e min ett skott i ribbans underkant och ner på mållinjen innan den rensades undan. Mål vid något av dessa tillfällen och segern hade definitivt varit i hamn.

Nu skulle det alltså istället två minuter senare bli ett kvitteringsmål för Husie och det var av den verkligt retfulla sorten eftersom det föregicks av att Mattias blev omkullknuffad på ett definitivt regelvidrigt sätt utan att det kom någon avblåsning. Det fortsatta anfallet mynnade därför ut i en hörna – Husies första på hela matchen för övrigt! – som ledde till en kalabalik med massor av spelare runt straffpunkten där de kunde slå in kvitteringen. Många av våra spelade menade att det borde blåsts för hands i momentet innan målet men domaren bedömde den som oavsiktlig. Själv såg jag över huvud taget inte denna hands och kan alltså inte ha någon uppfattning alls om detta men vi skulle definitivt ha fått en frispark när Mattias foulades.

En speciellt stor eloge vill jag i dagens match rikta till Viktor för hans uppoffrande och helt kompromisslösa försvarsspel som nådde ytterligare en nivå i dagens match samtidigt som han deltog väldigt både mycket och på ett bra sätt i offensiven.

I och med denna sena kvittering sprack alltså vår hemmasvit med idel vinster men vi har å andra sidan bara förlorat en match av de 8 senaste och det är ju ett verkligt bra facit men nog hade det suttit fint att gå upp som tvåa i tabellen med samma poäng som serieledande Uppåkra!

Avslutningsvis kändes det underbart att se nästan en hel långsida med publik (om än lite glest mellan dem kanske:)). Den här gången var våra egna supportrar åter i minoritet men för tredje matchen i rad hade vi ävdå en riktigt hyfsad skara hemmasupportrar, må det fortsätta så! Trevligt också med en bortapublik som inte gör allt för att slippa betala entré utan tvärtom aktivt söker upp de som tar upp densamma när de kommit tidigt eller ”fel väg”.

Statistik: Hörnor: 4-1 Avslut på mål: 7-8 Avslut utanför: 1-9