13:00

Lindeborgs FF

Referat: AIF Barrikaden - Lindeborgs FF

Startelva: Johan – Siseko, Max, Viktor T, Mikael K – Patrik Lu, Martin N, Ziya Q – Majed, Motaz, Ahmed Ka

Avbytare var Henke som kom in som central anfallare efter 20 min och spelade där i en knapp timme, Oskar W som kom in efter en halvtimme och sen spelade matchen ut (?) som vänstermittfältare och vänsteranfallare, come-backande Amine som spelade sista 40 som högeranfallare/högermittfältare och Sehershah som spelade på mittfältet sista 20.

Det blev en mycket sevärd och händelserik fotbollsmatch i det också så fina vädret där vi gjorde en riktigt bra insats spelmässigt men hade något sämre avslutningar om man säger så…

Redan efter 8 min hade lagen haft tre jättechanser samt gjort ett mål. Det var Lindeborg som just i den 8:e min fick en frispark från cirka 45 meter som gick i en otroligt hög båge och ner bakom Johan som stod en bit ut.

Det kändes ändå som att det var en tidsfråga innan vi skulle ta över och det gjorde vi rejält och vår normale stormålsskytt hade inom en kvart tre jättelägen att kvittera men som han till mycket stor förvåning alla missade. Han fick dock en viss revansch när han trots sin ringa längd kom först på en hörna av Patrik och knoppade in kvitteringen på en nick från en bit ut. Det är alltså Ahmed jag talar om. Vi hade också haft 14 avslut efter 23 minuter och 8 hörnor första halvtimmen!!

Mot slutet av halvleken hade Lindeborg faktiskt ett par lägen att på nytt ta ledningen varav ett där de faktiskt borde målat och ett annat där Johan fick göra en bra räddning till hörna men vi hade å andra sidan en nick (?-skott?) av Oskar W i ”utsidan av krysset” på en av Sisekos många fina passningar, i det här fallet en crossboll.

Efter en lite, lite mer trevande inledning av andra halvlek (där dock Lindeborg inte alls hade minsta målchans) blev det rena fyrverkeriet strax efter Amine kommit in. Vi hade på 3 ½ min 4 jättelägen att göra mål och gjorde också så på det tredje av dem då Amine sköt stolpe-in efter pass från Henke.

Vi spelade hela andra halvlek väldigt fantasifullt med många vackra anfall och fortsatte att producera massor med klara målchanser varav de flesta missades. Den allra grövsta missen var där det var betydligt svårare att inte göra mål än att göra det men där skytten 3-4 decimeter från den tomma målet lyckades få den en bit över detsamma. Påminde inte så lite om en målmiss av vår forne mångårige tränare och tidigare landslagsspelare och MFF:are som i början på 60-talet stod på själva mållinjen och sköt rakt upp i ribbans underkant (där hindrade naturlagarna att den skulle gå över).

Efter ett fint anfall hade Martin i den 70:e min ett skott i ribban och därefter hade vi en dubbelchans i 78:e minuten innan vi till slut kunde säkerställa segern definitivt när Oskar W, efter retur på ett skott av Ahmed, också gjorde mål stolpe-in och dessutom från ungefär samma vinkel och avstånd som Amine tidigare men från andra sidan.
Lindeborg lyckades under andra halvlek inte skapa en enda målchans men efter att ha satt in ett par lite bättre och fr.a. fysiskt starkare spelare på slutet etablerade de ett visst tryck mot sluteti en tiominutersperiod innan vårt sista mål.

Sammanfattningsvis en mycket väl genomförd match av oss – även om vi förstås borde gjort betydligt fler mål - mot ett visserligen inte allt för bra Lindeborg som precis som de brukar i våra B-lagsmöten uppträdde lite valpigt men annars kämpade mot övermakten så gott det gick. Ganska skottvilliga var de också men skotten var nästan alltid ofarliga.

Statistik: Hörnor: 10-5 Avslut på mål: 17-6 (varav alltså två ramträffar) Avslut utanför: 8-9 (40 avslut alltså, ganska svårslaget)