9 december 2017
18:15

Referat: Bosnien Hercegovina SK - AIF Barrikaden

Startelvan: Max – Jonathan S, Marius Bentzon (ny spelare), Viktor T, Ziya – Martin, Patrik, Oskar W – Mathias Knutsen (ny spelare), Henke, Majed

Avbytare var Mohamed Z, Jonathan T, Ahmad K och Shershah men detta med vem som började utanför planen är relativt ointressant eftersom det från början var uttalat att Jonathan S, Marius, Viktor T, Ziya och Mohamed Zagmout (ny spelare) skulle dela på backpositionerna, att Martin, Patrik, Oskar W och Jonathan T skulle dela på mittfältspositionerna och att Mathias, Henke, Majed och Ahmad skulle dela på anfallspositionerna. Undantaget var Shershah som efter skada bara spelade sista 20 minuterna, först som vänstermittfältare och sedan högeranfallare.

Utöver Max i målet spelade bara Viktor hela matchen.

Precis i matchinledningen såg det ut som att vi skulle kunna hävda oss rätt bra mot ett motståndarlag som enligt uppgift hade fått flera kvalificerade förstärkningar. Ganska snabbt blev dock matchbilden den befarade när Bosnien Hercegovinas (i fortsättningen kallade B-H) flera duktiga offensiva spelare av Balkantyp, d.v.s. tunga, skottvilliga och med bra teknik och speluppfattning, kom igång ordentligt. Det dröjde inte heller länge – närmare bestämt 13 minuter – innan de gjort 2 mål från nära håll efter mönsteranfall, det senare via stolpen.

Bara 6 minuter efter 2-0-målet kunde vi dock reducera genom Oskar W. B-H fortsatte dock att dominera spelmässigt, om än inte med ett lika kompakt spelövertag som tidigare, och i den 30:e min gjorde de också 3-1 på ett snarlikt sätt som de två tidigare målen och farhågorna om en storförlust för vårt osamspelta lag väcktes åter.

Efter 3-1-målet ändrade dock matchen på ett synnerligen överrraskande och glädjande sätt omedelbart och fullständigt karaktär och vi tog under resten av halvleken helt över tillställningen. Det fina anfallsspelet vi nu presterade gav också målmässig utdelning genom två snabba mål av Mathias K. 2-3 kom i den 33:e minuten när han först från halvdistans sköt ett skott som med utomordentlig precision smög sig in vid bortre stolpen och och sedan i den 37:e min bombade in kvitteringen i nättaket från en position en bit in i straffområdet. Däremellan hade dessutom Jonathan T ett långskott i ribban (men måste man jubla över ett ribbskott?:)).

Efter pausen hade B-H repat mod igen och skapade flera klara målchanser första kvarten och hade bland annat också de en ribbträff. Även om spelet därefter jämnade ut sig, och vi faktiskt kunde göra det som skulle visa sig bli segermålet i den 72:a min genom Martin på den fjärde av varann direkt påföljande hörnor, så var det även fortsättningsvis ändå spelmässigt mest B-H:s halvlek. De hade dock väldigt svårt att få ut något av sitt bollinnehav på vår planhalva eftersom våra spelare ständigt låg och skavde på dem vilket så uppenbart störde dem rejält.

Lagen hade under slutkvarten några skapliga chanser var. Den bästa var ett stenhårt långskott som Max ytterst
förtjänstfullt lyckades tippa till hörna. Våra kom oftast som en följd av att de verkade tröttna lite – samtidigt som man förstås satsade hårt framåt på en kvittering – och släppte stora ytor för kontringar.

Totalt sett gjorde vi en mycket bra insats med ett lag där många av våra spelare aldrig spelat med varann. Speciellt glädjande var det att se ett mycket bra anfallsspel som också resulterade i många mål. Det var ju trots allt framåt vi hade de största problemen ifjol.

Statistik: Hörnor (våra siffror först): 12-5 Avslut på mål: 10-9 Avslut utanför: 4-9