22 maj 2019
18:10

Södra Skärgårdens IK

Referat: Askims IK Vit - Södra Skärgårdens IK

Vi spelar oftast matcher mot lagen i vår absoluta närhet. Därför är det lite extra kul att få möta lag som kommer från andra delar av staden. Och även om Södra Skärgården inte är så väldigt långt bort fågelvägen så är det ett lag som vi inte så ofta möter. Förra året skulle vi ha spelat bortamatch mot dem men den matchen blev tyvärr inställd. Idag var det dags för ett nytt försök och den här gången spelades matchen på Kobben i ett lätt regndis.

Första perioden var rätt jämn med chanser åt båda håll och slutade 2-2. I andra perioden fick vi direkt ett övertag och sedan gick det av bara farten, nästan som när Sverige mötte Ryssland i hockey kvällen före. Målen framåt gav oss energi samtidigt som våra gäster nog tappade lite av geisten. Men det är också en del av alla sporter att släppa motgånger och komma tillbaka till sitt eget spel. När perioden var slut så var ställningen 8-2 till oss. Inför tredje perioden pratade vi med pojkarna om att öka fokus på passningsspelet istället för att gå på långskott och det resulterade i många fina passningar där man verkligen såg hur pojkarna sökte varandra.

Vi tackar Södra Skärgården för en god match och ser fram emot att få mötas ute på öarna någon gång framöver. Stort tack även till kvällens domare, Filippa i F-06.