Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Aneby SK Innebandy P-05

Följ

Innebandy P-05

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Pojkar Norra Blå Gr

Match

Bankeryds Skid o MK P06/1

4 - 5
Torpshallen
7 februari 2019
18:10

Aneby SK P05

Referat

Referat: Bankeryds Skid o MK P06/1 - Aneby SK P05

Bortamatchen mot Bankeryd blev en oerhört spännande och jämn historia mellan två hårt kämpande lag. Vi fick sämsta möjliga start och släppte in ett mål bakåt efter bara typ 20 sekunder. Tungt, men vi skakade av oss det ganska snabbt och tog tag i spelet ganska bra. Stundtals satte vi tung press i Bankeryds zon och skapade en hel del chanser. Men Bankeryd hade ett fint grundspel och lyckades spela sig runt vår press gång på gång när de väl fick tag i bollen och var inte alls ofarliga. Ställningen efter första perioden var 2-2.

I andra fortsatte det jämna spelet, men känslan var att vi när vi fick till det så var vi lite starkare än Bankeryd. Men frustrerande att vi inte fick in bollen! I stället fick Bankeryd till ett mål och gick till ledning inför slutperioden med 3-2.

Känslan i sista pausen var ganska frustrerad, men vi bestämde oss för att fokusera på rätt saker och verkligen göra ett försök i sista att ta den här matchen! Kvitteringen kom ganska snart och med några minuter kvar tog vi ledningen med 4-3! Gång på gång var Bankeryd farliga i omställningar, men totalt sett kände vi oss i förarsätet. Tiden tickade iväg för Bankeryd och det mesta talade för att vi skulle kunna "stänga matchen" och få med oss tre poäng hem. Men oj vad mycket som kan hända på några sekunder i innebandy!!! Fantastisk sport vi håller på med...

Bankeryd chansade och tog ut målvakten på slutet. Plötsligt med bara 17 sekunder kvar kom vi fel, missade att komma upp i press på en av deras backar och tre spelare hamnade nere i knät på vår målvakt. Ett inte alltför hårt skott letade sig in mellan alla spelare som var i vägen framför mål. Oerhört tungt! Precis vid samma tidpunkt som när vi släppte in en boll och förlorade senast släppte vi återigen in ett mål, den här gången tappade vi vinsten...

Men 17 sekunder kvar, kanske kunde vi skapa något?! Vi bestämde oss snabbt för en variant efter tekning där vi skulle trycka ett par man på mål och försöka med ett skott utifrån. Vi vann tekningen klockrent, men slängde iväg bollen lite stressat. Aningen tursamt fick vi tillbaka den och kunde båga runt och dra iväg ett lurigt lågt skott i bortre som gick in bakom en skymd målvakt!!! 5 sekunder kvar!!! Efter detta lyckades vi vinna sista tekningen och lyfta iväg bollen...faran över! VINST med 5-4!

Galna glädjescener utbröt och känslan i gänget var att efter det som hände senast förtjänade vi att få med oss tre poäng. Härligt kämpat av hela gänget var det i alla fall! Givetvis blytungt för Bankeryd att förlora på det här sättet. Det kunde gått hur som helst på slutet, det måste vi erkänna, men sån här är ju innebandyn... Ena gången har man otur och andra lite tur. Den här matchen var det visst vår tur...! Och tittar man på matchen så var det i alla fall inte orättvist, en viss övervikt i själva spelet hade vi nog även om vi hade svårt att få in bollen.

Nu får ta med oss den här känslan in i sportlovet och de träningar som vi har på oss att vässa formen inför kommande supertuffa uppgifter, närmast mot starka KFUM hemma helgen v 8.

Andra möten i serien

lör 17 nov 2018, 10:00 Aneby SK P05 - Bankeryds Skid o MK P06/1 8 - 6