• Referat: Alets IK - BK Astrio

Äntligen någon form av vårkänslor i luften, denna vintern har känts lång ur flera perspektiv... Gårdagens match mot BK Astrios U19 är sammantaget en bra prestation jämfört med vart vi har varit tidigare och vart vi står nu, så trots uddamålsförlust och frustration över det så ser vi framsteg. Astrio gör 0-1 ganska tidigt på ett förvisso riktigt vackert avslut men där vi samtidigt är slarviga i vår speluppbyggnad i första skedet och passiva i andra skedet. 0-2 kommer i halvlekens sista spark på en fin individuell prestation. Halvleken präglas annars av ett något bollskickligare Astrio, där vi "hjälper" dem på traven med bolltapp direkt efter bollvinst för många gånger. Efter en bra halvtidsdialog ser vi dock till att matchen får en helt annan ton, vi skapar ganska många fina chanser och gör dessutom ett vacker mål genom Anton på nick efter Alex inlägg. Vi har bra kontroll på matchen och bör nog få till en kvittering beräknat på antalet chanser och bollinnehav. Vi tar med oss en riktigt stabil andra halvlek och ser fram emot en bra träningsvecka! /Coach T Senior Herr 25 mar 0kommentarer
  • Referat: Laholms FK - Alets IK

Försäsongen från helvetet fortsätter att sätta avtryck på våra prestationer, förra veckan peakade vi på 12 respektive 14 spelare av 24 möjliga på träningarna. Sjukdomar, skador mm påverkar oss hårt, vi hoppas att det vänder från nu och framåt. Så med 13 av 24 tillgängliga mot Laholms FK i helgens match får man ändå räkna insatsen som godkänd. 1-0 efter första halvlek och LFK är snäppet vassare sett till helheten, vi skapar dock tillräckligt för att kunna straffa LFK. När vi inte lyckas med målproduktionen blir det som det så ofta blir, 1-1 uteblir och strax efter vår absolut bästa chans kommer 2-0 istället och "luften går ur". Energin räcker inte till och matchen slutar 3-0. Nu tar vi nya tag och hoppas på en riktigt frisk träningsvecka! /Coach T Senior Herr 18 mar 0kommentarer
  • Referat: Alets IK - IF Centern

Tyvärr blev det förlust mot IF Centern i DM igår, 0-4 skrevs slutsiffrorna till. Det känns som att det saknas några procent för att nå den nivå av fokus man önskar inför match, det får vi rätta till för kommande helg. Första halvlek startar ganska jämnt men när IFC gör 0-1 i 12:e minuten så innebär det också att dem får lite mer kontroll på matchen, spelet böljar en del men vår motståndare har mest kontroll. Resultatet med en boll upp för IFC i paus känns ändå speglande. Samtidigt känner vi att vi kan betydligt bättre. Tycker vi startar upp andra halvlek bra och är med på ett annat sätt, men efter ca 10 minuter så frångår vi dem principer vi pratat om och jobbat med vilket leder till många onödiga bolltapp och IFC behöver inte jobba för att ta bollen av oss. I denna perioden (minut 55-70) gör även ICF 3(!) mål på oss och matchen är avgjord. Även om motståndaren är helt okey idag så behöver vi jobba på vår lägsta nivå. Sista 20 minuterna styr vi matchen men då är den som sagt redan avgjord. Upp på hästen igen, ny vecka, nya möjligheter! /Coach T Senior Herr 10 mar 0kommentarer