• Referat: Kung Karl BK - Alets IK

Torsvalla IP i Karl Gustav långt upp i nordöstra Halland en söndagseftermiddag tidigt i april, ja men varför inte? Mitt ute i ingenstans efter man tagit vänster vid kyrkan och passerat bygdegården dyker den upp, den idylliska idrottplatsen som så fint representerar det bästa från breddfotbollen, klubben som bildades så sent som 2005 bjuder in till spel på en för årstiden fin matta och vi tror oss kunna lira boll även här! Vi sätter full fart från start och gör både 1 och 2-0 innan matchuret nått 5 minuter, två riktigt fina anfall med beslutsamhet i avsluten. Go start! KKBK har en tydlig matchplan i att jobba hårt och försöka såra oss på omställningar, vilket dem lyckas med efter 18 minuter då deras första skott mot mål styrs turligt på egen spelare och retfullt långsamt sedan går stolpe in, otagbart för Stefan. Vi skapar chans på chans men den fina skärpan i avsluten är tyvärr inte där längre. Den fina mattan håller väl uppskattningsvis ca en halvtimme sen är den söndersprungen, inte så konstigt dock med tanke på snön som låg för bara några dagar sen. I första halvleks sista minut kommer det en boll bakom vår backlinje som vi inte är med på och ofattbart nog är det 2-2 i paus. Andra halvlek fortsätter som första med spel mot ett mål, nu är det dock så pass svårspelat att chanserna inte avlöser varandra på samma sätt men till slut tar sig Alex in i straffområdet, blir kapad och Anton kan i 89:e slå in segermålet på straff. Sedvanligt i denna typen av matcher får dock KKBK ett sista jätteläge men Sebbe gör en fin räddning och returen slås utanför! 0-1 Victor, Ass Robin 0-2 Alex, Ass Victor 2-3 Anton, Ass Alex Assist på straff tänker du som läser, ja det stämmer, i Alets IK 2024 får man assistpoäng på "straffskapande", vilket det borde vara i fotbollen generellt! Kan man ge någon en bättre framspelning? /Coach T Senior Herr för 17 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat: Alets IK - BK Astrio

Äntligen någon form av vårkänslor i luften, denna vintern har känts lång ur flera perspektiv... Gårdagens match mot BK Astrios U19 är sammantaget en bra prestation jämfört med vart vi har varit tidigare och vart vi står nu, så trots uddamålsförlust och frustration över det så ser vi framsteg. Astrio gör 0-1 ganska tidigt på ett förvisso riktigt vackert avslut men där vi samtidigt är slarviga i vår speluppbyggnad i första skedet och passiva i andra skedet. 0-2 kommer i halvlekens sista spark på en fin individuell prestation. Halvleken präglas annars av ett något bollskickligare Astrio, där vi "hjälper" dem på traven med bolltapp direkt efter bollvinst för många gånger. Efter en bra halvtidsdialog ser vi dock till att matchen får en helt annan ton, vi skapar ganska många fina chanser och gör dessutom ett vacker mål genom Anton på nick efter Alex inlägg. Vi har bra kontroll på matchen och bör nog få till en kvittering beräknat på antalet chanser och bollinnehav. Vi tar med oss en riktigt stabil andra halvlek och ser fram emot en bra träningsvecka! /Coach T Senior Herr 25 mar 0kommentarer
  • Referat: Laholms FK - Alets IK

Försäsongen från helvetet fortsätter att sätta avtryck på våra prestationer, förra veckan peakade vi på 12 respektive 14 spelare av 24 möjliga på träningarna. Sjukdomar, skador mm påverkar oss hårt, vi hoppas att det vänder från nu och framåt. Så med 13 av 24 tillgängliga mot Laholms FK i helgens match får man ändå räkna insatsen som godkänd. 1-0 efter första halvlek och LFK är snäppet vassare sett till helheten, vi skapar dock tillräckligt för att kunna straffa LFK. När vi inte lyckas med målproduktionen blir det som det så ofta blir, 1-1 uteblir och strax efter vår absolut bästa chans kommer 2-0 istället och "luften går ur". Energin räcker inte till och matchen slutar 3-0. Nu tar vi nya tag och hoppas på en riktigt frisk träningsvecka! /Coach T Senior Herr 18 mar 0kommentarer