• Förlust mot FC Helsingborg

Onsdagens match mot FC Helsingborg blev inte riktigt vad vi tänkt oss varken resultat eller spelmässigt. Förra mötet i skånemästerskapen mot FCH vann vi med 4 - 1 men nu var det ombytta roller och FCH lämnade Häljarp med tre poäng efter vinst med 4 - 1. Första perioden är riktigt slarvig med alldeles för mycket chanspassningar, dålig bollkontroll och för lite samarbete på planen. Tror inte att något av lagen är speciellt nöjda med denna perioden. Vi inser att det krävs en rejäl uppryckning inför resterande perioder om det ska bli ett lyckat resultat så det är bara att nollställa och börja om. Direkt i början av andra perioden så får vi till ett riktigt fint klapp-klapp spel längs högerkanten där Olivia spelar upp till Therese som skickar in bollen direkt framför mål där Ellie kan trycka in ledningsmålet. Nu hoppades vi på islossning men det tar inte mer än tjugo sekunder så har FCH kvitterat och i mitten av perioden så tar dom även ledningen med 2 - 1 vilket är resultatet inför sista perioden. Vi försöker och vi vill få till en förändring men vi får inte alls till vårt spel i denna matchen. Viljan finns där i sista perioden men FCH försvarar sig bra och vi blir lite för stressade när vi ser att klockan tickar på. Vi satsar allt framåt sista minuterna men det resulterar i ytterligare två mål till för FCH varav det sista i tom målbur. Slutresultat 4 - 1 till FCH och denna matchen är bara att glömma och gå vidare. Serien är oerhört jämn efter dom inledande omgångarna så vi ska jobba vidare och utvecklas som lag tillsammans och då kommer vinsterna att komma igen. Wilma Brandt skickar "fulmössan" för matchens lirare vidare till Olivia som stred hårt i försvarsspelet och även jobbade fram ett par fina anfall till både sig själv och sina lagkamrater. Nu tar vi lite höstlov från matcher och önskar alla ett rikigt skönt lov! Nästa match är mot Willands IBK på bortaplan onsdag 8/11 klockan 20:00, så välkomna på roadtrip med oss till Nosabyhallen i Kristianstad!!! 1, 2, HSK! Damer 30 okt 2023 0kommentarer
  • Nära, nära mot Åkarp...

Fredag kväll och hemmamatch mot Åkarp inför välfyllda läktare. Ännu en gång möter vi ett nystartat lag i årets serie, denna gång ett lite "äldre" lag än tidigare motstånd och där vi fick möta ett antal spelare med ganska mycket rutin från seniorspel. Det börjar inte alls bra då Åkarp verkligen är på hugget och får in ledningsmålet redan efter femton sekunder. Mardrömstart som det tog några byten att hämta sig ifrån och vi har svårt att få grepp om Åkarp i första perioden. Med mindre än minuten kvar så kommer även 2 - 0. Vi inser att vi behöver ändra om och göra taktiska förändringar och det lyckas vi ganska bra med i andra perioden. Vi får betydligt bättre tryck i anfallszon och efter knappa fem minuter så reducerar Molly på assist från Hilma. Vi fortsätter att skapa långa och bra anfall hela perioden och med fyra minuter kvar så är det återigen Molly som håller sig framme och trycker in kvitteringen och det är likaläge inför sista perioden. Inför tredje så handlar det bara om att våga vinna och inte börja bli rädda för att förllora. Denna perioden är en av dom bättre som vi har genomfört men bollen vill inte in. Efter nästan halva perioden så åker vi på en kontring som Åkarps vassa anfallare utnyttjar då hon gör Åkarps och sitt egna tredje mål för kvällen. Sista fem minuterna så mer eller mindre bombaderar vi Åkarps mål och vi får även ett powerplay sista minuten där vi tar ut Ida från målet och spelar sex mot fyra men denna kvällen så får vi inte in bollen och säsongens första förlust är ett faktum. Vi gör en riktigt bra match mot väldigt bra motstånd och vi kan inte begära mer av spelarna så det är en mer än väl godkänd prestation men det känns lite surt att vi inte får några poäng med oss. Hilma skickar "fulmössan" för matchens lirare till vår kapten Wilma Brandt som sliter enormt och bidrar med energi hela matchen både på planen och bänken. Redan nu på onsdag den 25/10 klockan 20:00 så smäller det igen i hemmaborgen då FC Helsingborg kommer på besök. Tanken är att dom ska få sota för poängtappet mot Åkarp så alla till hallen och heja fram oss till tre poäng! 1, 2, HSK!!! Damer 23 okt 2023 0kommentarer