• Lurigt HK Aranäs nästa cupmotståndare

I morgon, tisdag, spelar Skara HF sin andra match i ATG Svenska Cupen. För motståndet står det allsvenska topplaget HK Aranäs, som tar emot på hemmaplan, - En tuff uppgift väntar på tisdag kväll. Aranäs kvalade ju mot Skövde HF i våras. Det står ju sannolikt 0-3, när matchen startar och bortaplan är tuffa förutsättningar. Det blir svårt men möjligt, kommenterar SHF-tränaren Magnus Frisk. Skara HF vann den inledande matchen i den här cupen borta mot IF Hellton med 31-25. Kungsbackalaget, som den här säsongen tränas av mycket meriterade Rustan Lundbäck, inledde också med vinst, 26-25 borta mot allsvenska seriekollegan, GF Kroppskultur, men fick jobba hårt för segern efter underläge med bland annat åtta mål vid ett tillfälle under matchen. Anna Heed gjorde 13 mål för HK Aranäs, varav sju på straff. Aranäs var i våras nära att vinna allsvenskan, men tappade serievinsten till Kärra HF i den sista omgången. Istället blev det SHE-kval mot Skövde HF och förlust med 0-3 i matcher. Tisdagskvällens uppgörelse inleds med shoot-out för hemmalaget, vilket innebär möjligheten att göra mål på tre helkontringar. Avkast 20.00 Text: Kjell E Larsson A-lag 23 aug 2021 0kommentarer
  • Skara HF förlorade i Höör

Skara HF fick på annandagen ge sig borta mot serieledande H 65 Höör. Hemmalaget vann SHE-mötet med 31-25 (18-11). - Inte så mycket att säga om, men starkt att vi kunde vinna den andra halvleken och att det inte drog i väg målmässigt, kommenterar SHF-tränaren Magnus Frisk. H65 Höör kopplade direkt ett grepp om tillställningen, gick till ledning med 7-2, ökade på till 10-5 och 18-11 efter de första 30 minuterna. - Vi var lite för snälla i början av matchen, satte inte emot tillräckligt i närkamperna och kom under direkt med 1-6 efter åtta minuter. Sedan fick vi dras med den dåliga inledningen hela den första halvleken, fortsätter Magnus Frisk. Vann andra halvlek SHF-tjejerna gjorde en betydligt bättre andra halvlek, vann den till och med ett mål, men kom aldrig närmare än fyramålsunderläge. Höör höll hela tiden en betryggande ledning, gick fram till 20-13, 23-18, innan Skara HF krymte avståndet till 21-25 och bollinnehav med åtta minuter kvar. Serieettan ökade i slutminuterna på försprånget igen och vann till sist med 31-25. - Vi var bättre i allt efter paus, framförallt mindre misstag, påpekar SHF-tränaren som särskilt var nöjd med avkastspelet under hela matchen. Det blev nog en fem-sex mål direkt efter att Höör gjort mål. I den andra halvleken visade vi att vi kan spela bra och vill ta upp kampen. Varje mål kan visa sig viktigt, när slutsummeringen görs. De bästa Sara Johansson och Mikaela Johansson dominerade SHF-spelet tillsammans med Melanie Felber. Laerke Sörensen och Natasha Antikj stod varsin halvlek utan att få den riktiga träffen som Laerke hade i den förra hemmamatchen mot Önnereds HK. De båda SHF-målvakterna vann dock duellen mot hemmalagets Gry Bergdahl med 10-8 i räddningar. Ida Holm och Sofia Berndtsson saknades av olika orsaker i Skara HF, men de är tillbaka till returen på söndag i Skara idrottshall 17.30 Jämnt i Höör I H 65 Höör var det jämna och stark insatser. Ingen spelare dominerande mer än någon annan. Michaela Fransson var säker från motståndarlinjen, Evelina Källhage snabb på kontringarna och i sitt läge och Kristin Thorleifsdottir nyttig med hela sitt agerande över hela banan. Serieledaren hade elva olika målskyttar, vilket säger det mest om toppen på bredden. Målskyttar, H 65 Höör: Evelina Källhage 6, Kristin Thorleifsdottir 5, Isabelle Andersson 4 (2), Michaela Fransson 4, Victoria Larsson 3, Anna Johansson 2, Sofia Hvenfeldt 2, Emma Lindqvist 2, Malin Sandberg 1, Tilda Winberg 1 och Emma Rask 1. Skara HF: Sara Johansson 7, Mikaela Johansson 6 (1), Melanie Felber 5 (1), Carolina Järlstam 3, Alexandra Roos 2, Emily Thompson 1 och Line Hindhede 1. Pris till matchens lirare, H65 Höör. Evelina Källhage, Skara HF: Mikaela Johansson. Text: Kjell E Larsson Bild: Viktor Ljungström A-lag 26 dec 2019 0kommentarer
  • Tuff bortamatch mot Lugi

Efter lördagens seger med 22-21 mot Kungälvs HK i seriepremiären beger sig Skara HF-damerna i morgon, onsdag, till Lund för möte med Lugi HF. - Lugi vann ju till slut ganska klart mot VästeråsIrsta (27-21) i seriepremiären, så vi måste vara mycket noggranna i vårt spel för att kunna hävda oss, konstaterar SHF-tränaren Magnus Frisk. Han är mycket nöjd med att hans tjejer till slut kunde knyta ihop säcken och vända 17-20 till 22-21 mot Kungälvs HK. . Jag är mest nöjd på det sätt vi avslutade den matchen. Det kan vi ta med oss även till morgondagens drabbning. Viktigt att ha disciplin och vara kalla vid underlägen och när spelet går i stå, men även få den inställningen oftare under matcherna, säger Magnus Frisk och fortsätter: - I och med att vi vann seriepremiären kan vi känna lite lugn inför den här matchen. Det hade varit värre om vi förlorat… Lugi har tappat en del spelare till den här säsongen och har några viktiga kuggar skadade, men ändå ett slagkraftig lag. I Hannah Flodman och förra säsongens skytteligavinnare Sarah Carlström (nyförvärv från Kristianstads HK) finns två målgörare av rang. På niometer får SHF-tjejerna dessutom se upp med det danska nyförvärvet Emma Navne (TMS Ringsted). - Dessa spelare gäller det att markera hårt, men även mittsexan Olivia Löfqvist och vänstersexan Clara Lerby (nyförvärv från Kungälvs HK) är vassa i sina respektive positioner. Dessutom har laget två utmärkta målvakter i Esmeralda Fetahovic och Isabella Mouratidou, poängterar SHF-tränaren. I fjol gjorde Skara HF en skral insats i Lund och förlorade med 27-36, medan det blev seger hemma med 26-24. - I hemmamatchen var vi i målmässigt underläge under större delen av speltiden för att till slut vinna med två mål. Det var jämnt ända in i slutet och då vågade tjejerna spela ut för fullt. Lite av den inställningen kan vi ta med oss till morgondagens match. Som vanligt är det försvarsspelet som blir viktigast. Det är vår chans att hänga med i målprotokollet. I fjol vann vi många jämna matcher. Det ska vi ta med oss även denna säsong, understryker Magnus Frisk. Eftersom Lugi spelar ett utgrupperat 5-1-försvar gäller det att vara förberedd på tuffa en-mot-en-situationer och att spelarna har bra rörelse utan boll. Skara HF kommer helt ordinarie till Lugi-matchen. I seriepremiären fick förhoppningsvis målvakten Laerke Sörensen en riktig mentalhöjare efter sin matchavgörande straffräddning i slutminuten. Dessutom visade Mikaela Johansson sin vinnarinstinkt genom att trycka in det sista målet i matchen – 22-21. Roligt var det också att se Line Hindhedes avslutande tio minuter – magnifika – och Melanie Felbers fina form under hela matchen. Ändå var det försvarsspelet som imponerande mest, inte minst de nya 3:orna Ida Holm/Emma Kiellberg i par med Sofia Berndtsson. Avkast 19.00 Matchens sänds i CMore Sport Text; KJELL E LARSSON Bild: VIKTOR LJUNGSTRÖM A-lag 17 sep 2019 0kommentarer