Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Askims IK F-06

Följ

F-06

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Askims IK
Fotboll
F-06
Flickor 2006(13 år) Höst Svår
Tabell
Lag M V O F P
1 IFK Göteborg 6 5 0 1 15
2 IF Väster Orange 6 3 2 1 11
3 Askims IK Röd 6 1 2 3 5
4 Sävedalens IF Röd 6 0 2 4 2

Match

Askims IK Röd

2 - 5
Kobbegården Övre 21
28 september 2019
15:00

IF Väster Orange

Referat

Referat: Askims IK Röd - IF Väster Orange

Sista matchen i Svåra serien hemma på Kobben mot IF Väster

Idag samlades ett gäng taggade tjejer i taktikrummet. Ett något svårare lag att ta ut då Filippa och Milla erbjöd sig att stötta våra grymma F07:or på Cup i Vänersborg (som tappade flera spelare i veckan pga sjukdom), samt flertalet bland resten av truppen som precis återhämtat sig från förkylningar och annat. Men ändå, som sagt, taggade var dom och viljan att vinna fanns där!

Efter den grymma prestationen mot Blåvitt valde vi att starta offensivt med en 3-backslinje, alla med på det! Detta fixade tjejerna med bravur och startade starkt mot ett alltid tufft Väster. Vi noterade flertalet fina offensiva anfall från backen med oj så läckra väggspel. Så gött att se denna fina fotboll med viljan att hålla i bollen och jobba uppåt i samspel med sina lagkompisar. Vi, spelare och tränare, vet att detta är det bästa spelet att fortsätta utveckla för framtiden och det gäller att försöka maxa effekten av detta spelsätt så vi kan förvalta alla fina anfall med fler målchanser. Vi fick en väldigt fin utdelning på en fast situation i första perioden, perfekt slagen hörna och mål på volley från strax utanför boxen! Läckert och effektivt! Precis som vi övat mycket på.

Andra perioden blev en jämnare historia med ett Väster som trycker på mer. Flera tuffa, men sjyssta, närkamper runtom på plan och vi faller lite för mycket tillbaka. Vi pratade med tjejerna och önskade att de försökte hålla hög press, men de hade svårt med detta under matchen. Mot ett starkt lag som Väster är det oerhört viktigt att stå emot hårt och högt, vara först på bollen och vinna närkamperna. Utmaningen mot Väster är även att försöka hålla bollen på marken, då det blir ofta ett flipperspel med mellanhöga bollar mellan varandra, inte så rolig fotboll att spela, eller för den delen att titta på tyvärr. Väster fick, alldeles för enkelt, in 2 mål i andra, mål som vi alla var överens om vi borde kunnat förhindra!

Mycket kloka tips, som vanligt, från tjejerna i pausen, med bland annat om vikten att jobba mer med brädden, hjälpa målvakten med uppspelstarten, prata mer med varandra, våga avsluta från längre håll m.m.

Tredje perioden blev en kämparhistoria. Vi hamnade tidigt i 3:e med 2-målskillnad efter en, tyvärr, för lätt bjudning från vårt uppspel. Då växte några djävulshorn i flertalet av våra tjejer som med fortsatt krigande lyckades med fina individuella prestationer. Ett av dessa ledde till reduceringen 2-3! Nu ville vi ju jämna ut matchen, men tyvärr ville det sig inte idag. Väster förvaltade och nyttjade effektivt några situationer som vi helt enkelt borde hanterat bättre. Dessa situationer analyserades och diskuterades klokt och konstruktivt av tjejerna efter matchen. Framförallt handlar det om att vi måste vara säkrare, tydligare och effektivare med uppspelet från vårt mål. Vi blir alldeles för sårbara i dessa situationer och har svårt att komma igång med det anfallsspel som vi är så bra på. Väster satte ytterligare 2 mål och matchen slutade till slut 2-5. Lite trist avslut på serien, men ingen av tjejerna deppade ihop utan var bestämda på vad de ville/behövde öva mer på, nu speciellt inför nästa helgs spännande och roliga Cup. 

Först och främst ska vi börja med att tacka vår grymma målvakt Thindra som stod hela matchen. Verkligen inte en lätt sådan för henne idag, hon fick slita på ordentligt, visade bra tajming på både utrusningar och distansskott. Vi är väldigt tacksamma och glada vid att ha en sån talangfull och målvaktskunnig spelare som Thindra i laget! Tack också till Västers fina tjejer för väldigt bra genomförd match. Proffsigt domare stod för en mycket bra insats. Sist men inte minst, tack publiken, ni var många och engagerade idag, alltid härligt!

Nu ser vi fram emot sista matcherna i Mellanserien samt Cupen i Vänersborg! Kom och stöd oss! Tjejerna vill verkligen ge allt och visa vad de kan gå för i avslutet! 

//Tränarna

Andra möten i serien

sön 15 sep 2019, 18:00 IF Väster Orange - Askims IK Röd 2 - 2