Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Askims IK F-06

Följ

F-06

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Flickor 2006(13 år) Höst Svår
Tabell
Lag M V O F P
1 IFK Göteborg 6 5 0 1 15
2 IF Väster Orange 6 3 2 1 11
3 Askims IK Röd 6 1 2 3 5
4 Sävedalens IF Röd 6 0 2 4 2

Match

IFK Göteborg

2 - 1
Kviberg 2:21
21 september 2019
16:30

Askims IK Röd

Referat

Referat: IFK Göteborg - Askims IK Röd

Det var många lite extra nervösa spelare till denna matchen, förra matchen mot IFK fick vi storstryk och det var flera av tjejerna som inte gillade det.
Vi vet att IFK har samlat ihop en fantastisk skara fotbollsspelare från hela Göteborgsregionen, de individuella egenskaperna är riktigt vassa hos samtliga.
MEN, Askims IK F06 har en fantastisk moral, sammanhållning och kamratskap i laget och vi kan dessutom spela ganska bra fotboll vi också, det ville vi bevisa denna underbara höstdag på kviberg.
IFK tar tag i matchen men vi har bra koll på deras spel och de skapar ganska få chanser i första och det står 0-0 i första pausen. I andra perioden lyfter vi oss lite och skapar en del lägen och lyckas på en bra omställning sätta 1-0 till oss, skitsnyggt mål. Glädjen går inte att ta miste på och tyvärr är vi lite för glada för i anfallet efter lyckas IFK kvittera på en halvchans, synd men jorden går inte under för det. Vi kämpade vidare riktigt bra men på en hörna gör IFK riktigt snyggt 2-1 otagbart på en direktskarv. Vi går för 2-2 och har flera lägen att kvittera, bland annat gör deras målvakt en kanonräddning på ett friläge för oss. 2-1 står sig perioden ut. I tredje perioden har IFK fortsatt mycket boll och skapar en del lägen som vi heroiskt lyckas lösa. Vår målvakt gör under hela matchen många fina räddningar också. Visst har IFK mycket bollinnehav under hela matchen men dom kommer till ganska få lägen och trots deras indivduella skicklighet så har vi förutom att vi är duktiga också någonting annat, en lagmoral utöver det vanliga och en kämpavilja som få andra lag kan matcha. Vi tror att gemenskap, glädje och kamratskap är nog så viktiga parametrar.
Samtliga tjejer i den röd/svarta tröjan gör idag fantastiska insatser och ert mod och vilja slår ingen, kom ihåg tjejer att var och en av er är supergrymma.
Rättvist sett till hela matchen att IFK vann med 2-1 även om vi tyckte vi var värda 2-2, men vi vann något mycket större än resultatet vi vann prestationen.
Vi tränare imponeras över er spelares förmåga att inkludera alla spelare i er gemenskap, det spelar ingen roll om man spelat med oss i 6 år eller 6 månader man är ändå en lika stor del av gänget, det ger oss styrka som lag.

//Tränarna

Andra möten i serien

lör 24 aug 2019, 15:00 Askims IK Röd - IFK Göteborg 0 - 11