• Alsens IF - Myssjö-Ovikens IF 1-6 (0-3)

Målskyttar: Alsen: Sebastian Andersson. Myssjö/Oviken: Isak Wallén 2, Hugo Enfors 2, Philip Pierre, Tim Sundin. Träningsmatcher är till för att lära sig, men nog ser Myssjö vassa ut i år! Vi får tyvärr ytterligare en mittback skadad, så nu måste vi möblera om lite i laget framöver. Men nu får vi äntligen börja träna ute i Järpen och kanske kommer vi ifrån det korta spelet som alltid finns kvar efter inomhussäsongen. A-lag Herrar 26 mar 0kommentarer
  • Alsens IF - ÖFK U-19 0-2 (0-0)

Årets andra match var samma dag. Återigen en DM-match 2*30 min. Men nu på arenans A-plan mot ÖFK Ungdom (P-19) Vi bytte ut i princip alla från första matchen, så det var 8:a nya startspelare ute på plan. Första 5 minuterna var vi lite på hälarna, men sen kom vi bra in det och var de som dominerande i den halvleken, 0-0 men med mersmak för oss (enligt mig) Sen började matchandet ta ut sin rätt och de vältränade ungdomarna i ÖFk var lite rappare och gjorde två mål på oss. Bäst i laget denna match var Anders Olsson, som verkar vara riktigt vältränad detta år! Nu är vi då utslagna ur DM och visst är det surt med två förluster, men ändå ett bra koncept där även vi "lantisar" får spela på fullstor plan i en tid när det är svårt att komma ut. Så stort beröm till JHFF för initiativet! Känslan efter dagen är ändå att vi är något på spåren och vi ser fram mot ytterligare några träningsmatcher framöver, sen ryktas det om att Norrmontage arena i Järpen skall skottas inom kort, så förhoppningsvis får vi in lite uteträningar nu också under april månad. Sporthallen i Nälden blir liten och tiderna är väldigt knappa! A-lag Herrar 11 mar 0kommentarer
  • Frösö IF - Alsens IF 3-1 (0-0)

Årets första match var en DM-match på 2*30 min mot Frösöns A-lag på arenans B-plan. Vi står upp väldigt bra och är väldigt stabila försvarsmässigt, speciellt i första halvlek. Vi gör tyvärr lite små misstag och kommer i underläge med 0-2, sen knoppar Anton in en hörna till 1-2 och det blir lite nerv, vi satsar hårt framåt och då passar Frösön på att göra ett tredje mål på slutet. Tråkigt att vårt nyförvärv Melvin Hedman från Ås vred sitt knä redan efter fyra minuter, ser inte så bra ut men vi håller tummarna för en snabb läkning! Summa summarum, en hedersam förlust. Bäst i Alsen Adam Åsenlund i målet! A-lag Herrar 11 mar 0kommentarer