• TRUPP & START-11 FC HESSLEHOLM-ÅHUS IF

TRUPP & START-11 FC HESSLEHOLM-ÅHUS IF 4e omgången. Tre lag på 9 poäng [Åhus ett av dessa lag], tre lag på sex poäng [FC Hessleholm ett av dessa]. FC Hessleholm har hållit nollan i två matcher, och fick kapitulera mot Hammenhög i förra omgången. Matchstart: 19:00 / Torsdag Plats: Österås I.P. NR-NAMN-MATCHER-POSITION 22-Thilda Persson-17 [MV] 12-Matilda Ståhl-70 [YB] 19-Ida Sandin-103 [MB] 21-Lovisa Kalling-19 [MB] 5-Ella Andersson-47 [YB] 6-Elin Sjöström-7 [DM] 13-Maja Elmvik-131 [OM] 7-Josefine Mårtensson-113 [OM] 11-Vilma Hansson-8 [F] 3-Ellen Elmvik-17 [F] 16-Louise Jarl Bergqvist-45 [F] 2-Alice Nordenberg-3 [A] 4-Hanna Nilsson-14 [A] 15-Frida Welinder-31 [A] 17-Wilma Olsson-7 [A] A-lag Damer 25 apr 0kommentarer
  • BORTAPLANSDERBY

BORTAPLANSDERBY Torsdagkväll i Hässleholm, för ett första derby på bortaplan mot FC Hessleholm. FC Hessleholm inledde med att besegra Södra Sandby & Karlshamn, men förlorade borta i förra omgången mot Hammenhög. Tre lag är ännu obesegrade, Bromölla, Hammenhög & Åhus. _______________________________________________________ Nya segrar för Åhus och Bromölla – första plumpen för FCH Åhus IF och Ifö Bromölla fortsätter att gå som tåget i damtvåan. I helgen blev det tre nya poäng och 16 mål gjorda för de båda lagen. Däremot åkte FC Hessleholm på sin första förlust. Åhus hade lekstuga på hemmaplan Det var ord och inga visor när Åhus tog emot Tingsryd hemma på Åhus IP. Hemmalaget körde över gästerna med 9–0 trots en ganska trög inledning på matchen. I paus var ställningen ”bara” 3–0 men i den andra halvleken var det bara ett lag på banan. Milla Larsson utökade direkt till 4–0 genom sitt andra mål i matchen men hon kände sig inte färdig. I den 71:e minuten gjorde hon 7–0 och fyra minuter senare gjorde hon lagets åttonde och sitt fjärde för eftermiddagen. – Jag är imponerad av tjejerna och att vi har fått ihop gruppen på så kort tid med en del nya spelare, säger Åhus tränare Chris Namputu som menar att glädje är framgångsreceptet: – Vi har roligt tillsammans och skapat en familjekänsla samtidigt som vi har en stenhård konkurrens om startplatserna vilket gör att alla vet att de måste ge 100 procent både på match och träning. Åhus IF–Tingsryd United FC 9–0 (3–0) Målen: 1–0 Milla Larsson, 2–0 Vilma Hansson, 3–0 Ellen Elmvik, 4–0 Milla Larsson, 5–0 Ellen Elmvik, 6–0 Josefine Mårtensson, 7–0 Milla Larsson, 8–0 Milla Larsson, 9–0 Josefine Mårtensson. Bromölla fortsätter att ösa in mål När Sjöstaden Karlskrona gästade under lördagen gjorde hemmalaget ytterligare sju mål och befäster därmed serieledningen. – Det är en lång säsong där mycket kan hända med det känns självklart otroligt roligt och skönt att vi fått en sådan här inledning på säsongen och förhoppningsvis kan vi bygga vidare på detta, säger Bromöllas tränare Emil Persson. Hemmalaget tog tag i taktpinnen och gick in i halvtid med en 3–1-ledning och i den andra halvleken fortsatte Bromölla att såra gästerna. Bromöllatjejerna gick upp till 7–2 innan man började slå av lite på takten och Sjöstaden Karlskrona kunde sminka över resultatet lite genom att trycka in två snabba i slutminuterna. – Trots ett trevligt resultat så var det en lite lurig match. De är fysiska och får ny energi vid deras mål men vi fortsätter att lita på vårt spel och då är vi det bättre laget, säger Emil. IFÖ Bromölla IF–Sjöstaden DFF Karlskrona 7–4 (3–1) Målen: 1–0 Nadja Andersson, 2–0 Mathilda Holgersson, 2–1 Victoria Haakman, 3–1 Ebba Järvensivu, 4–1 Ebba Järvensivu, 4–2 Nea Berg, 5–2 Lova Hansson, 6–2 Nadja Andersson, 7–2 Mathilda Holgersson, 7–3 Lisa Swärdh, 7–4 Tilde Sandberg. FC Hessleholm nollades av Hammenhög FC Hessleholm åkte på den första plumpen i protokollet borta mot Hammenhög. Hemmalaget vann med komfortabla 4–0 men gästernas tränare Rikard Svensson menar att resultatet inte speglar matchen: – Jag tycker att det är en ganska jämn match. De är lite bättre än oss i första men i andra är vid med fram tills deras 2–0 mål då vi sen börjar chansa lite och det rinner iväg. Med två raka segrar och inga insläppta mål fick gästerna jobba i uppförsbacke för första gången för säsongen. Ställningen var 1–0 i paus och resultatet stod sig hela vägen fram till den 80:e minuten då hemmalaget utökade till 2–0. Hessleholm gick offensivt och lyfte upp folk för att stressa och försöka få in en reducering men hemmalaget står emot och istället är det Hammenhög som kan straffa och göra ytterligare två mål. – Den största skillnaden är att de är mer kliniska idag. Nu väntar en tuff match mot Åhus som jag har sett lite under inledningen och där vi måste upp några snäpp för det är ett mycket skickligt lag, avslutar Rikard. Hammenhögs IF–FC Hessleholm 4–0 (1–0) Jonathan Nilsson, Kristianstadsbladet A-lag Damer 21 apr 0kommentarer
  • STORSEGER MOT TINGSRYD

STORSEGER MOT TINGSRYD Seger med 9-0, 38-8 i skott på mål...en bra målvakt förhindrade tvåsiffrig seger. Åhus IF trummade på hela matchen igenom, och kunde vinna stort. Tingsryd nya målvakt gjorde det bra i målet, trots de nio insläppta. Iochmed segern, klättrar Åhus till en andra plats, efter att Bromölla besegrat Sjöstaden med 7-4. FC Hessleholm [som Åhus möter i nästa omgång], släppte in sina första mål, i bortaförlusten mot Hammenhög [0-4]. MATCHBILDER A-lag Damer 20 apr 0kommentarer
  • TRUPPEN / ÅHUS IF - TINGSRYD UNITED

TRUPPEN / ÅHUS IF - TINGSRYD UNITED Det ser ut att bli fint fotbollsväder imorgon, när Åhus IF Dam har hemmapremiär på Åhus I.P. Matchstart: 13:00 Dagen till ära så har vi fått leverans från vår nya korvsponsor Jontes Chark. NR-NAMN-MATCHER 1-Maja Strandqvist-5 2-Alice Nordenberg-2 3-Ellen Elmvik-16 4-Hanna Nilsson-13 5-Ella Andersson-46 6-Elin Sjöström-6 7-Josefine Mårtensson-112 10-Milla Larsson-4 11-Vilma Hansson-7 13-Maja Elmvik-130 14-Lovisa Svensson-19 15-Frida Welinder-30 16-Louise Jarl Bergqvist-44 17-Wilma Olsson-6 19-Ida Sandin-102 21-Lovisa Kalling-18 Tingsryd har inte riktigt spikat sin trupp, så truppen i matchprogrammet är bara en översikt på de spelare som varit aktuella under året. MATCHPROGRAM A-lag Damer 19 apr 1kommentar
  • ÅHUS IF VÄNDE & VANN PÅ ÖLAND

ÅHUS IF VÄNDE & VANN PÅ ÖLAND Åhus IF hamnade i underläge efter några minuter, efter två snedträffar av Färjestaden och bollen lite slumpartat letade sig in i mål. Därefter tog Åhus över matchen alltmer, och kunde kvittera i 22e minuten, nick på hörna. Tio minuter senare tog laget ledningen med 1-2 som stod sig halvleken ut. Domaren var lite väl tillåtande, och hade kanske lite svajig nivå. I 69e minuten satte Åhus 1-3 på distans, efter en målvaktsrensing. Kapten avslutade med att curla in 1-4 i 90e minuten. Nästa helg är det premiär på gräset på Åhus I.P. när man tar emot Tingsryd United. MATCHBILDER A-lag Damer 13 apr 0kommentarer
  • START 11 - FÄRJESTADEN GOIF - ÅHUS IF

START 11 - FÄRJESTADEN GOIF - ÅHUS IF NR-NAMN-MATCHER 22-Thilda Persson-16 [MV] 12-Matilda Ståhl-69 [YB] 21-Lovisa Kalling-17 [MB] 19-Ida Sandin-101 [MB] 14-Lovisa Svensson-18 [YB] 6-Elin Sjöström-5 [DM] 13-Maja Elmvik-129 [OM] 3-Ellen Elmvik-15 [OM] 11-Vilma Hansson-6 [F] 10-Milla Larsson-3 [F] 5-Ella Andersson-45 [F] 4-Hanna Nilsson-12 [A] 8-Nicolina Nilsson-6 [A] 16-Louise Jarl Bergqvist-43 [A] FÖLJ MATCHEN PÅ MIN FOTBOLL A-lag Damer 13 apr 0kommentarer
  • ÅTTONDEL DM - ÅHUS IF MÖTER VEBERÖDS AIF

ÅTTONDEL DM - ÅHUS IF MÖTER VEBERÖDS AIF Nästa runda är lottad och de tre seedade lagen går in i turnerigen. Åhus IF lottades mot Veberöds AIF som ligger i div 3 sydvästra. Vi får återkomma med speldatum & tid, när detta är spikat. Imorgon åker damerna till Öland för att ta sig an Färjestaden. Åttondels DM ESKILSMINNE IF [1]-FC STAFFANSTORP [2] FORTUNA FF [3]-HÖRBY FF [3] HUSIE IF [3]-KULLABYGDENS DFF [3] LILLA TORG FF [2]-VELLINGE IF [2] LUNDS BK [3]-HELSINGBORGS IF [1] MALMÖ FF [EE]-HALLANDS NATIONS FF [3] SÖDRA SANDBY IF [2]-ESKILSMINNE FF [3] VEBERÖDS AIF [3]-ÅHUS IF [2] A-lag Damer 12 apr 0kommentarer
  • PREMIÄRTRUPPEN - ÅHUS IF-TEAM SÖDERMÖRE

PREMIÄRTRUPPEN - ÅHUS IF-TEAM SÖDERMÖRE Äntligen dags att sparka igång seriesäsongen, med hemmamatch mot Team Södermöre. Matchstart: 13:00 Furehov konstgräs Vädret ser ut bli alldeles glimrande. NR-NAMN-MATCHER 1-Emmy Thyberg-1 [DEBUT] 3-Ellen Elmvik-14 4-Hanna Nilsson-11 6-Elin Sjöström-4 7-Josefine Mårtensson-111 8-Nicolina Nilsson-5 10-Milla Larsson-2 11-Vilma Hansson-5 12-Matilda Ståhl-68 13-Maja Elmvik-128 14-Lovisa Svensson-17 16-Louise Jarl Bergqvist-42 17-Wilma Olsson-5 18-Hanna Andersson-5 19-Ida Sandin-100 [JUBILAR] 21-Lovisa Kalling-16 MATCHPROGRAM A-lag Damer 7 apr 0kommentarer
  • SERIEPREMIÄR - ÅHUS IF-TEAM SÖDERMÖRE

SERIEPREMIÄR - ÅHUS IF-TEAM SÖDERMÖRE På söndag är det dags för seriepremiär för damerna. Damerna ingår i en serie som sträcker sig från Södra Sandby i väst, Hammenhög i syd, Växjö i norr och Färjestaden i öst. Bromölla trillade ner från Elitettan, Södra Sandby ner från division 1, fem seriesegrare från division 3 och fem lag som stannade i division 2. Matchstart på söndag på Furehovs konstgräs, 13:00. Vädret ser långt mycket bättre ut än vad det har varit de senaste dagarna [aprilväder]. MATCHPROGRAM ÅHUS IF-TEAM SÖDERMÖRE A-lag Damer 4 apr 0kommentarer
  • FÖRSTA SLUTSPELSRUNDAN DM - HEMMAMATCH

FÖRSTA SLUTSPELSRUNDAN DM - HEMMAMATCH DEN 3e APRIL Det blev bästa 1:an mot bästa 2:an, så tuffast möjliga motstånd. Spjutstorp vann hängmatchen mot Kivik med 1-0, och blev bästa 2:a. Åhus IF blev sista lag som lottades, och då var det bara "tvåor" kvar. Det blev dessutom den bäst rankade tvåan. Matchen ska spelas onsdagen den 3e april, och mest troligt hemma på Furehov. TABELL/RANKING/SLUTSPEL A-lag Damer 28 mar 0kommentarer