• BORTAPLANSDERBY

BORTAPLANSDERBY Torsdagkväll i Hässleholm, för ett första derby på bortaplan mot FC Hessleholm. FC Hessleholm inledde med att besegra Södra Sandby & Karlshamn, men förlorade borta i förra omgången mot Hammenhög. Tre lag är ännu obesegrade, Bromölla, Hammenhög & Åhus. _______________________________________________________ Nya segrar för Åhus och Bromölla – första plumpen för FCH Åhus IF och Ifö Bromölla fortsätter att gå som tåget i damtvåan. I helgen blev det tre nya poäng och 16 mål gjorda för de båda lagen. Däremot åkte FC Hessleholm på sin första förlust. Åhus hade lekstuga på hemmaplan Det var ord och inga visor när Åhus tog emot Tingsryd hemma på Åhus IP. Hemmalaget körde över gästerna med 9–0 trots en ganska trög inledning på matchen. I paus var ställningen ”bara” 3–0 men i den andra halvleken var det bara ett lag på banan. Milla Larsson utökade direkt till 4–0 genom sitt andra mål i matchen men hon kände sig inte färdig. I den 71:e minuten gjorde hon 7–0 och fyra minuter senare gjorde hon lagets åttonde och sitt fjärde för eftermiddagen. – Jag är imponerad av tjejerna och att vi har fått ihop gruppen på så kort tid med en del nya spelare, säger Åhus tränare Chris Namputu som menar att glädje är framgångsreceptet: – Vi har roligt tillsammans och skapat en familjekänsla samtidigt som vi har en stenhård konkurrens om startplatserna vilket gör att alla vet att de måste ge 100 procent både på match och träning. Åhus IF–Tingsryd United FC 9–0 (3–0) Målen: 1–0 Milla Larsson, 2–0 Vilma Hansson, 3–0 Ellen Elmvik, 4–0 Milla Larsson, 5–0 Ellen Elmvik, 6–0 Josefine Mårtensson, 7–0 Milla Larsson, 8–0 Milla Larsson, 9–0 Josefine Mårtensson. Bromölla fortsätter att ösa in mål När Sjöstaden Karlskrona gästade under lördagen gjorde hemmalaget ytterligare sju mål och befäster därmed serieledningen. – Det är en lång säsong där mycket kan hända med det känns självklart otroligt roligt och skönt att vi fått en sådan här inledning på säsongen och förhoppningsvis kan vi bygga vidare på detta, säger Bromöllas tränare Emil Persson. Hemmalaget tog tag i taktpinnen och gick in i halvtid med en 3–1-ledning och i den andra halvleken fortsatte Bromölla att såra gästerna. Bromöllatjejerna gick upp till 7–2 innan man började slå av lite på takten och Sjöstaden Karlskrona kunde sminka över resultatet lite genom att trycka in två snabba i slutminuterna. – Trots ett trevligt resultat så var det en lite lurig match. De är fysiska och får ny energi vid deras mål men vi fortsätter att lita på vårt spel och då är vi det bättre laget, säger Emil. IFÖ Bromölla IF–Sjöstaden DFF Karlskrona 7–4 (3–1) Målen: 1–0 Nadja Andersson, 2–0 Mathilda Holgersson, 2–1 Victoria Haakman, 3–1 Ebba Järvensivu, 4–1 Ebba Järvensivu, 4–2 Nea Berg, 5–2 Lova Hansson, 6–2 Nadja Andersson, 7–2 Mathilda Holgersson, 7–3 Lisa Swärdh, 7–4 Tilde Sandberg. FC Hessleholm nollades av Hammenhög FC Hessleholm åkte på den första plumpen i protokollet borta mot Hammenhög. Hemmalaget vann med komfortabla 4–0 men gästernas tränare Rikard Svensson menar att resultatet inte speglar matchen: – Jag tycker att det är en ganska jämn match. De är lite bättre än oss i första men i andra är vid med fram tills deras 2–0 mål då vi sen börjar chansa lite och det rinner iväg. Med två raka segrar och inga insläppta mål fick gästerna jobba i uppförsbacke för första gången för säsongen. Ställningen var 1–0 i paus och resultatet stod sig hela vägen fram till den 80:e minuten då hemmalaget utökade till 2–0. Hessleholm gick offensivt och lyfte upp folk för att stressa och försöka få in en reducering men hemmalaget står emot och istället är det Hammenhög som kan straffa och göra ytterligare två mål. – Den största skillnaden är att de är mer kliniska idag. Nu väntar en tuff match mot Åhus som jag har sett lite under inledningen och där vi måste upp några snäpp för det är ett mycket skickligt lag, avslutar Rikard. Hammenhögs IF–FC Hessleholm 4–0 (1–0) Jonathan Nilsson, Kristianstadsbladet A-lag Damer för 5 dagar sedan 0kommentarer
  • STORSEGER MOT TINGSRYD

STORSEGER MOT TINGSRYD Seger med 9-0, 38-8 i skott på mål...en bra målvakt förhindrade tvåsiffrig seger. Åhus IF trummade på hela matchen igenom, och kunde vinna stort. Tingsryd nya målvakt gjorde det bra i målet, trots de nio insläppta. Iochmed segern, klättrar Åhus till en andra plats, efter att Bromölla besegrat Sjöstaden med 7-4. FC Hessleholm [som Åhus möter i nästa omgång], släppte in sina första mål, i bortaförlusten mot Hammenhög [0-4]. MATCHBILDER A-lag Damer för 6 dagar sedan 0kommentarer
  • HELGENS MATCHER PÅ ÅHUS I.P.

HELGENS MATCHER PÅ ÅHUS I.P. Helgen bjuder på hela 7 hemmamatcher på Åhus I.P. LÖRDAG 12:00 - F13 ÅHUS IF-LIMHAMN BUNKEFLO 13:00 - DAM ÅHUS IF-TINGSRYD UNITED SÖNDAG 10:30 - F9 ÅHUS IF-FC HESSLEHOLM 11:00 - F14 ÅHUS IF-SÖLVESBORG/LÖRBY IF 13:00 - F12 ÅHUS IF-WÄ IF 13:30 - F11 ÅHUS IF-NOSABY IF 15:00 - F17 ÅHUS IF-TRELLEBORGS FF Åhus IF för 7 dagar sedan 0kommentarer