• TOPPMÖTE PÅ BORTAPLAN

TOPPMÖTE PÅ BORTAPLAN Åhus IF åker söderut för att möta serietrean Hammenhögs IF. Hammenhögs damlag har varit ett av Skånes mest framgångsrika damlag, legat högt upp i seriesystemet under många år. Åhus IF & Hammenhög har bara mötts fyra gånger. 2011, förlust för Åhus i båda matcherna, i division 1 2020, förlust för Åhus IF med 4-0, och senast i DM slutspel för två år sedan, när Åhus för första gången besegrade Hammenhög, 2-5. Hammenhög trillade ur division 1 säsongen 2021, efter att slutat på sist. Laget ramlade vidare efter att slutat på en 6e plats 2022 [när seriesystemet gjordes om], ner till division 3. Laget vann division 3 förra året i stor stil, och har som nykomling imponerat med 5 raka vinster [om än senaste matchen var på w.o]. Efter att Sjöstaden åkt på förlust borta mot Färjestaden, och Bromölla lite överaskande tappat poäng mot Tingsryd, så kan vinnaren i denna matchen ta över serieledningen. Matchstart: 14:00, lördag Plats: Hamondavallen, Hammenhög BILDER FRÅN SENASTE SERIEMÖTET 2020 A-lag Damer för 13 dagar sedan 0kommentarer
  • TRE MATCHER PÅ EN VECKA - TVÅ BORTA & EN HEMMA

TRE MATCHER PÅ EN VECKA -TVÅ BORTA & EN HEMMA Åhus IF Dam spelar kommande vecka tre matcher inom loppet av sju dagar. Först mot ett annat topplag, Hammenhög borta, som oxå är obesegrade i divsion 2. Senaste matchen, som skulle spelats igårkväll, blev ej av sedan Södra Sandby IF lämnade w.o. [trots att man flyttat den för att de skulle få ihop lag]. Match på Hamondavallen på lördag. Därefter ska Åhus spela DM-åttondel mot serieledande Veberöds AIF [div 3]. Match i Veberöd på tisdagkvällen. Veckan rundas av med hemmamatch mot Södra Sandby IF. Södra Sandby trillade ner från division 1, en division man var en poäng från att vinna 2022 [Trelleborgs FF vann, gick upp i Elitettan och sedan vidare till Allsvenskan]. Inför säsongen 2023 tappade man många rutinerade spelare, inklusive en del av spelare från den framgångsrika 05-kullen som spelat två Gothia Cup finaler, vunnit en [2019], förlorat en på straffar [2022]. Nu får vi hoppas att w.o. mot Hammenhög var en tillfällighet, och att vi får match på Åhus I.P. den 18e maj. A-lag Damer för 15 dagar sedan 0kommentarer
  • Match ikväll F14 Åhus IF - Sibbhult Kl 18:30

Våra tjejer födda 2010 spelar match ikväll på Åhus IP A-plan kl 18:30. Grillen är igång, välkomna! Åhus IF för 15 dagar sedan 0kommentarer
  • SNOPET OAVGJORT-NÄRA AVGÖRA I 85e

SNOPET OAVGJORT-NÄRA AVGÖRA I 85e Ömsom snällt och försiktigt, men mot slutet bättre tryck, och likt en handbollsmatch, så blev sista 10 minuterna mest spännande. Åhus/Wä tog ledningen i 85e minuten, men målfirandet tog överhanden och man var inte med när Lund tryckte upp och kvitterade sekunderna efter. Åhus/Wä var dock närmare en seger, och hade bra tryck i slutet på matchen. MATCHBILDER F-2007 för 18 dagar sedan 0kommentarer
  • SERIELEDNING EFTER STORVINST HEMMA

SERIELEDNING EFTER STORVINST HEMMA Åhus IF var överlägsna hemma mot IFK Karlshamn, som bara tillfälligt fick låna boll. Det borde kanske blivit ännu fler mål, då några bollar bjöds på charter. Men, åtta mål framåt, tre mål sista fem minuterna, gjorde att Åhus gick förbi Bromölla på bättre målskillnad [Bromölla vann hemma mot Färjestaden 4-1]. Åhus IF & Bromölla har full pott och +25 respektive +24 i målskillnad. Hammenhög som också är obesegrade tar emot Södra Sandby på tisdag (matchen framflyttad då Södra Sandby bara fick ihop 5 spelare). Hammenhög kan gå förbi Åhus om de vinner med mer än 12 mål. MATCHBILDER Åhus IF för 18 dagar sedan 0kommentarer
  • TRUPPEN / ÅHUS IF-IFK KARLSHAMN

TRUPPEN / ÅHUS IF-IFK KARLSHAMN Åhus IF möter IFK Karlshamn. SEanst lagen möttes i september förra året, vann Åhus en målrik match med 5-4. Bilder från förra mötet på Åhus I.P. Karlshamn har haft lite svårt att göra mål denna säsong, har inte gjort mål på de tre senaste matcherna. Även förra året inledde Karlshamn [liksom Åhus] vårsäsongen svagt, men var ett av de starkaste på andra halvan av säsongen. Matchstart: 13:00 [söndag] NR-NAMN-MATCHER 1-Thilda Persson-18 2-Alice Nordenberg-4 3-Ellen Elmvik-18 4-Hanna Nilsson-15 5-Ella Andersson-48 6-Elin Sjöström-8 7-Josefine Mårtensson-114 10-Milla Larsson-5 11-Vilma Hansson-9 12-Matilda Ståhl-71 13-Maja Elmvik-132 14-Lovisa Svensson-20 15-Frida Welinder-32 17-Wilma Olsson-8 19-Ida Sandin-104 21-Lovisa Kalling-20 MATCHPROGRAM A-lag Damer för 19 dagar sedan 0kommentarer
  • HELGENS MATCHER PÅ ÅHUS I.P.

HELGENS MATCHER PÅ ÅHUS I.P. LÖRDAG 10:00 F11 Åhus IF - FC Hessleholm 11:00 F13 Åhus IF - Kulladals FF 13:00 F12 Åhus IF - Nosaby IF SÖNDAG 10:30 F9 Åhus IF - KDFF 10:30 F10 Åhus IF - Önnestad BoIF 12:00 F9 Åhus IF - IFK Knislinge 13:00 Division 2 Dam Åhus IF -IFK Karlshamn Kom och stötta, köp en kaffe och heja på våra lag! Åhus IF för 20 dagar sedan
  • FEMTE MATCHEN - ÅHUS IF-IFK KARLSHAMN

FEMTE MATCHEN - ÅHUS IF-IFK KARLSHAMN MATCHSPONSOR: SKYLTFORUM Åhus IF tar emot IFK Karlshamn [som just nu ligger på en 10e plats]. Lagen har haft några tuffa och jämna matcher de senaste åren. Senaste mötet hemma på Åhus I.P. avgick dock Åhus med segern i en målrik match [5-4]. Karlshamn har gått runt på ganska få spelare under årets första matcher (jämfört med förra säsongen). De inledde säsongen med att spela oavgjort 2-2 mot Tingsryd, men sedan har de blivit tre förluster [FC Hessleholm, Södra Sandby & Hammenhög]. Åhus IF har nu fyra raka vinster, efter en tät batalj mot FC Hessleholm. Tre lag är ännu obesegrade, serieledande Bromölla, tvåan Åhus & 3an Hammenhög. Matchstart: 13:00, söndag Plats: Åhus I.P. Matchprogram ______________________________________________________ IFK Karlshamns måltorka består – föll stort mot Hammenhög IFK Karlshamns hemmamatch mot topplaget Hammenhög blev lagets tredje raka match med offensiv torka. – Känns väldigt surt, säger Karlshamns spelare Nora Johansson efter 0–5. Fotboll • Publicerad lördag 19:52         Fotboll, division 2 dam IFK Karlshamn–Hammenhögs IF 0–5 (0–2) Publik: 50.              Karlshamn får vänta på sin andra poäng i damtvåan efter den hittills enda som man spelade in i seriepremiären mot Tingsryd för några veckor sedan. Gästande Hammenhög från Simrishamns kommun kom till spel med tre raka segrar och det stod ganska tidigt klart att den sviten skulle utökas till fyra. – Det första målet kan ju hända, men det andra får inte komma så snabbt, säger Nora Johansson om den dryga minut i första halvlek som renderade i tvåmålsledning för gästerna. Några minuter efter paus ökade Hammenhög på till 3–0. I samband med den situationen blev Nora Johansson liggande skadad, men kom upp på benen igen efter några minuters tillsyn. – Jag fick en whiplash, det knäckte till rejält i nacken. Men det känns helt okej, jag blev nog mest lite skakad, berättar hon. Hemmalaget kom aldrig riktigt nära nätkänning denna soliga lördag i april. – Moral har vi. Vi ger hundra procent överallt, sedan är de lite större och lite starkare. Efter Nora Johanssons kvitteringsmål i premiären har IFK Karlshamn spelat division 2-fotboll i 290 minuter utan att lyckas göra mål. Vad måste till för att ni ska kunna bryta den trenden? – Ja du, jag önskar att jag hade svaret för då hade vi nog gjort det. Det är väl sista tredjedelen, vi hinner inte upp med tillräckligt mycket folk. Finessen kanske, öva mer på avslut. Kommande helgs uppgift för Karlshamn blir bortamatch mot en annan fullpoängare, Åhus IF. – Då tar vi tre poäng. Vi kommer att vara revanschsugna, kan jag lova, säger Nora Johansson. Ola Karlman, Sydöstran ______________________________________________________ Slog till med mäktigt drömmål i derbyt: ”Undrar också vad som hände...” Åhus IF saknade skyttedrottningen Milla Larsson. Då slog Louise Jarl Bergqvist till med ett mäktigt drömmål i derbyt på Österås. – Jag undrar också vad som hände, men jag kände att det var en fullträff, säger Louise efter 3–1-segern mot FC Hessleholm. Åhus IF fortsätter att vinna i damernas division 2 Södra Götaland och säsongens fjärde raka seger kom – med viss möda – i derbyt mot pigga nykomlingen FC Hessleholm inför 108 åskådare på Österås. Åhus kom till spel utan skyttedrottningen Milla Larsson (skadekänning), som har gjort åtta mål på tre matcher, men man tryckte tillbaka FC Hessleholm på den svårspelade planen, och när nollan väl spräcktes kom det snabbt ett mål till. Först höll 17-åriga Ellen Elmvik sig framme på förra Åhus IF-målvakten Moa Johanssons retur och satte 1–0 till gästerna i den 41:a minuten. Och bara två minuter senare var det dags igen – och vilket mål sedan... Högeryttern Louise Jarl Bergqvist fick bollen ute till höger och från långt håll borrade hon in 2–0 i bortre krysset bakom en totalt chanslös Moa Johansson i FCH-målet. Vad hände? – Det undrar jag också, säger Louise och skrattar. – Jag tänkte att jag chansar och skjuter. Jag fick en perfekt träff och kände att det var en fullträff. När gjorde du senast ett liknande mål? – Du, det vet jag inte ens om jag har gjort någon gång, säger Louise med ett stort leende på läpparna. Fullträffen imponerade även på hemmatränaren Rikard Svensson, som har ett förflutet i Åhus IF. – Den var klockren och hon gör inte om det i första taget. Det var riktigt snyggt, säger Rikard. FC Hessleholm, som inledde säsongen med två raka segrar, bytte tre spelare inför den andra halvleken och fick resultat direkt. Snabba inhopparen Alva Johansson Olofsson hade bara varit på planen i några sekunder innan hon placerade in reduceringen till 1–2. Ett pånyttfött FC Hessleholm fick nytt bränsle till sin kvitteringsjakt och Åhus IF såg plötsligt inte längre lika självklara ut. – De blir lite stressade känns det som och började muttra. Där var det läge, men det är ett bra lag och jag tycker att vi ger dem en rejäl match, säger Rikard Svensson. I den 79:e minuten slog nya serieledaren Åhus IF in spiken när Ella Andersson, fint assisterad av Ellen Elmvik, placerade in 3–1. Lite smolk i glädjebägaren för Åhus IF var att lagkaptenen och nyckelspelaren Josefine Mårtensson blev fotskadad och tvingades halta av med 20 minuter kvar att spela. Och efter drömmålet försvann även Louise Jarl Bergqvist tidigt i den andra halvleken med knäproblem. – Jag tror att jag har skadat mitt knä igen. Jag har blivit opererad för en broskskada, jag hoppas att det inte är något, men vi får se. Segern var alltså Åhus IF:s fjärde raka och man toppar serien före Bromölla och Hammenhög med en match mer spelad. – Det är gött att det rullar på, säger Louise Jarl Bergqvist. kristianstadsbladet.se och nsk.se. Fotboll, division 2 Södra Götaland dam FC Hessleholm–Åhus IF 1–3 (0–2) Målen: 0–1 Ellen Elmvik (41), 0–2 Louise Jarl Bergqvist (43), 1–2 Alva Johansson Olofsson (46), 1–3 Ella Andersson (79). Varningar, Åhus IF: Elin Sjöström, Alice Nordenberg. Domare: Jimmy Christiansson. Publik: 108. Patrik Persson, Kristianstadsbladet A-lag Damer 30 apr 0kommentarer
  • FÖRLUST TROTS SPELÖVERTAGET I ANDRA

FÖRLUST TROTS SPELÖVERTAGET I ANDRA Det vara kanske lite försiktigt och försynt i första, bättre spel i andra. Kraftig sidvind och konstgräs, gynnar inte ett spelande lag. Sista målet kom i slutsekunden av första, när Ängelholm satte 3-2, som stod sig matchen ut, trots press från Åhus i andra. Förlusten till trost, så får man nog minnas det bättre spelet i andra. MATCHBILDER F-2007 28 apr 0kommentarer