• Dagens hemmamatch

Dags för hemmamatch och påminner om uppgifter: Sek: Emma R Live: Emelie Entrén: Elin L Musik: Elsa Speaker Amanda Kaffe: Ella + Åsa Café övrigt: Amanda Dam A 18 feb 1kommentar
  • Kan 89ers sänka topplaget igen?

Segern mot IK Zenith i söndags innebar andra raka segern för de blåsvarta. Det var en match där vi för det mesta kontrollerade tillställningen. Samtidigt var det en match som vi bara skulle vinna och pressen från de förväntningarna märktes också i spelet då det var lite krampaktigt, framförallt i de två första perioderna, från vår sida. Inför sista perioden var det trots allt likaläge men väl där la vi in en till växel. En stor förgrundsfigur till att vi kunde vinna matchen var Daniel Steffensen som med sitt hattrick visade vägen på ett övertygande sätt. Ikväll väntar ny match för 89ers som tar sig söderut till en annan del av göteborgsregionen, nämligen Kållered och Ekenhallen för match mot Eken IBK. Det är ett topplag som vi ställs mot så här gäller det att hänga med från start. Höstens match vann dock vi och var en del av den fina trend vi hade under hösten. Nu verkar vi ha kommit in i en ny positiv trend så förhoppningen är att ställa till med något liknande som senast. Lagen delade på att äga den matchen där vi var bättre i början medan dem var bättre i slutet. Vi gick upp i en 5-1 ledning innan dem åt sig in i matchen men de kom inte längre än att vi kunde vinna med 5-4. Det var emellertid en grinig match med många utvisningar, det skulle inte förvåna mig om det blir något liknande ikväll. För oss handlar det om att ta till vara på den positiva känsla vi har i gruppen för stunden. Om vi klarar av att ta oss upp på den högstanivå som vi har så får Eken kämpa för poängen ikväll. Likväl som Eken vill studsa tillbaka från deras förlust mot Korsvägen vill vi gå för tredje raka segern. De vill knapra in på Floda i topp och hålla undan för de jagande lagen underifrån i hopp om en division 2-plats medan vi vill utöka avståndet till nedflyttningsstrecket. Det är upplagt för en spännande kväll i Kållered! Laguppställningar Tabellen Statistik H3 16 feb 2kommentarer
  • Seger senast-IK Zenith väntar härnäst!

Det blev en lyckad kväll förra veckan när vi slog tillbaka Korsvägen BBK med 6-4 hemma i Sundahallen. En väl genomförd match från vår sida där vi vinner rättvist. Förutom ett disciplinerat försvarsspel, som vi är vana att se från de blåsvarta, så var anfallsspelet vassare än vanligt. Det kan mycket väl ha varit en av våra bättre matcher offensivt sett den här säsongen där målen vi bjöds på bitvis var av hög kvalité. Effektiviteten börjar bli bättre vilket bådar gott inför avslutningen av serien. Imorgon tar vi oss ner till Hisingen för match mot jumbon IK Zenith i Björlanda Idrottshall. Ett lag som haft en riktigt tung säsong med noll inspelade poäng efter 14 spelade matcher. Att vara i den sitsen är något vi själva varit med om så vi om några vet hur mån man är om att bryta den där nollan i poängkolumnen. Hemmalaget kommer göra allt de kan för att sno med sig poäng från matchen och det var nära redan i höstas i första mötet lagen emellan. Då vann vi med minsta möjliga marginal vilket då var säsongens första seger för oss. Visserligen var det vi som dominerade den matchen men vi hade också svårt att omsätta spelövertaget i mål. Därav är det viktigt att vi blivit mer effektiva för det kommer vi behöva vara imorgon. Tabellen Laguppställningar (presenteras närmare matchstart) Statistik H3 10 feb 1kommentar
  • Hemmamatcher 3/2 + 5/2

Lite sen info.. här kommer arbetsuppgifter för kommande 2 hemmamatcher. Har kastat om lite i schemat p.g.a sjukdomar och skador. Men byt om det inte funkar. Meddela mig annars! Lördag 3/2 kl 15:00 Stenugnsunds Arena Sek: Ellen Liverapport: Ella Entré: Amanda H Speaker: Elsa Kaffe: Elin O + Ida Baka: Victoria Måndag 5/2 kl 20:00 Stenungsunds Arena Sek: Amanda L Live: Agnes Entré: Elin O Speaker: Elsa Kaffe: Amanda L + Ellen Baka: Ella Dam A 2 feb 0kommentarer
  • Upp på hästen igen!

Efter att ha inlett det nya året med två spelmässigt bra matcher kom ett rejält bakslag i den senaste matchen mot serieledande Floda. En på förhand mycket svår match som blev ännu svårare då vi hade sjukstuga i laget. Vi stod upp bra i två perioder med ett tremålsunderläge inför sista perioden vilket skapade visst hopp om att komma ifrån matchen med hedern i behåll. Tyvärr klappade vi ihop fullständigt i tredje perioden där frustrationen lös igenom med onödiga utvisningar till följd. Något som inte gjorde saken enklare att orka spela ut hela matchen. Egentligen behöver vi inte dra några större slutsatser från den matchen. Vi är numret för små mot Floda helt enkelt och det är inte där vi ska plocka poäng i första hand i den här serien. Det ska vi dock kunna göra mot kvällens motståndare Korsvägens BBK. Den rutinerade nykomlingen med en hel del namnstarka profiler i truppen. Efter en tung period med fyra raka förluster bröts deras negativa trend så sent som igår när de slog jumbon IK Zenith. Föregående möte mot dem slutade oavgjort efter en händelserik avslutning av matchen. Det lär säkert bli lika händelserikt den här gången då det står tre viktiga poäng på spel mellan två jämna lag som har lite olika styrkor i spelet. För oss gäller det att skaka av oss söndagens match och se möjligheterna med dagens match. Mycket handlar om att hålla tungan rätt i mun i försvarsspelet då det är ett offensivt lurigt motståndarlag som står på andra sidan. Samtidigt ska vi utnyttja deras svaga sidor och försöka spela vårt spel så mycket som möjligt i matchen. Vad det innebär får du se i Stenungsund Arena 19:00 ikväll. Välkomna att heja fram 89ers till en seger! Laguppställningar Tabellen Statistik H3 31 jan 1kommentar
  • Välkomna på 89ers Free-Play fredag 26/1

Alla medlemmar i 89ers är välkomna att komma och spela innebandy tillsammans. Ledare från våra A-lag. Helt gratis. Kyrkenorumskolans idrottshall kl. 16.30-18.00. Vi bjuder på fika. Stenungsunds IBK 23 jan 0kommentarer
  • Oavgjort igen efter sen kvittering

Inför matchen var känslan att det skulle bli en jämn tillställning och mycket riktigt blev det så också. Två försvarsstarka lag bjöd upp till dans inför storpublik i Sundahallen. Det var dock ingen elegant vals som utspelade sig utan snarare en rivig tango. Första perioden blev ett ställningskrig. Det saknades inte halvchanser men de klara lägena lös med sin frånvaro. Det skulle krävas mycket för att få hål på lagens försvar den här aftonen. I hemmakassen plockade Bill Grelsson det som skulle plockas och i bortalagets bur gömde sig 89ers-bekantingen Linus Backlund bakom hjälmen. En erkänt bra målvakt som gjorde vad som krävdes för att hålla tätt för det mesta. Dessutom hade Kungälv lite av en mur framför målet som hjälpte till på ett uppoffrande sätt. Många av våra skott gick i täck under hela matchen och emellanåt kändes Kungälvs spel som en gädda i vassen. De låg och lurpassade vilket vi bitvis hade svårt att förhålla oss till. I andra perioden blixtrade vi till omgående. Oskar Klöfverskjöld kunde smacka in bollen över benet på målvakten efter pass från Daniel Steffensen. Den ledningen fick vi behålla i ungefär 10 minuter innan bortalagets ende målskytt för dagen presenterade sig när han från nära håll kunde få in kvitteringen. Kungälvs alla mål gjordes från ungefär samma kvadratmeter för övrigt. Därefter fick vi chansen i powerplay utan någon framgång. Kungälv fick också chansen i powerplay och i ett annars bra boxplay från vår sida kunde dem lite turligt peta in en balja. Ledning Kungälv i slutet av andra perioden alltså. Därav var det ett psykologiskt viktigt mål vi fick in innan pausvilan. Daniel Steffensen hittade återigen in med ett inspel som nådde Victor Lagergréen. Det blev inget direktskott utan han fick över den på backhand på något sätt för att sedan kyligt lobba in bollen i mål. 2-2 inför sista perioden. En period som skulle bli vår bästa. Vi vred upp tempot en aning samtidigt som det tidigare tillknäppta spelet började luckras upp. Mitt i vår tempoökning glömde vi bokstavligen bort Tim Vegelius som stod och väntade på sin kvadratmeter vid bortre stolpen. 2-3 och vi fick gå in i jaktläge. En jakt som vi gjorde bra. Vi skapade alltfler målchanser och Kungälvs besök i vår zon blev alltmer sällsynta. Kungälv litade på sin försvarsmur och länge såg det ut att gå vägen för dem. Med fem minuter kvar av matchen tog vi time-out för att organisera slutspurten. Några minuter och en uttagen målvakt senare vann vi ett frislag i slottet. Här fanns det chans att få till den variant som dessa spelare nötat in under säsongen. Mycket riktigt kom varianten och Kungälvs mur fick en spricka som Linus Johansson kunde utnyttja med minsta möjliga marginal. Kvitteringen var ett faktum! Resterande minut av matchen blev relativt odramatisk och matchen slutar oavgjort. En mycket bra arbetsinsats från vår sida där vi byggde vidare på senaste matchens prestation. En stor skillnad var dock att vi gjorde en gedigen insats i 60 minuter och att sista perioden blev vår bästa. Det var en bra push vi fick till och sena kvitteringar är alltid goa att få till. Nästa match blir ett mandomstest för det här unga laget. Serieledarna Floda på bortaplan. Nästa vecka på söndag 13:20 kommer det definitivt krävas att vi dansar tango igen. För som talesättet lyder krävs det två för att dansa tango. Att Floda kan det vet vi så det gäller att vi också klarar av det! H3 21 jan 1kommentar
  • Hemmamatch 16/1 mot Burås

Uppdaterad Match i Kyrkenorum, entré och speaker utgår. Påminner om arbetsuppgifter för morgondagens match: Sek: Elin L Liverapportering Viktoria Musik: Hanna / Ellen Kaffe: Ossner och Amanda L Café / Baka: Julia (muggar, mjölk, dricka, chokladbollar, kexchoklad finns!) Som vanligt byt om det inte funkar! Dam A 15 jan 1kommentar
  • En poäng i återstarten

Efter en resultatmässig tung december månad kom juluppehållet lägligt för 89ers. Vi fick tid att rannsaka oss själva och hämta kraft inför andra halvan av serien som drog igång idag. Det var topplaget Göteborg City IBK som stod på agendan, en tuff återstart som väntade för de blåsvarta spelarna. Kraft och energi visade vi i första perioden att vi hade samlat på oss. Förutom ett slarvigt baklängesmål i början var det vi som inledde matchen bäst. Bytet efter det insläppta målet studsade vi tillbaka direkt när Albin Hansson tog ett avslut från sin backposition som letade sig in i nätmaskorna. I förstafemmans nästa byte var det dags igen. Denna gång med Albin Hansson som assistläggare och Linus Johansson som målskytt. Andrafemman ville inte vara sämre när Hannes Wenner, efter att ha tagit sig förbi sin motståndare på kanten, hittade in till Sebastian Thörnqvist som kunde raka in 1-3 och då hade vi inte ens kommit halvvägs i den första perioden. Efter det kom ett par utvisningar med ett kort boxplay samt spel 4 mot 4 och ett kort powerplay som inte gav så mycket. Göteborg kom igenom ett par gånger under perioden men vårt försvarsspel var överlag riktigt bra idag. I andra perioden försökte Göteborg trycka på lite mer och spelet öppnade upp sig en aning men oftast var det vi som kunde kontra på dem istället. Ett sådant exempel var när en för dagen spelsugen Viggo Lanzén Wahlbom smäckte upp ett skott i nättaket. Detta var i en period av matchen då vårt snabba passningsspel kom av sig så målet var viktigt för att återfå energinivån i gruppen. Trots det så mattades vårt spel i slutet av perioden och periodvilan kom lägligt för oss. Ledning 2-4 inför sista perioden som snabbt blev 2-5 när det var ombytta roller i firma Wenner-Thörnqvist. Tyvärr släpper vi in ett mål kort därefter så den luft som skapades försvann direkt och en tvåmålsledning i innebandy är inte så mycket att hurra för. Speciellt med tanke på hur matchen såg ut där vi hade fullt upp med att freda vårt mål. Känslan var att det hårda jobbet i de två första perioderna tog ut sin rätt och vi orkade helt enkelt inte ligga rätt hela vägen. Något som krävs mot ett så pass spelskickligt motstånd. Även 4-5 kom som ett brev på posten och en time out togs för en omgruppering. Den gav dock ingen effekt för i bytet efter kvitterar hemmalaget på ett liknande sätt som tidigare med inbrytningar i slottet. Då hade vi bara spelat 8 minuter av perioden och resten av densamma skulle bli en enda lång kamp. Det skulle dock inte bli några fler mål i matchen. Vi redde ut stormen på ett uppoffrande sätt och även ifall vi hade någon farlig chans så ska vi vara glada för att vi fick med oss en poäng från Kviberg Arena tillslut. Bland annat räddade vår målvakt för dagen Bill Grelsson, i matchens absolut slutskede, en boll från att slinka in med en imponerande räddning. Innan det hade Göteborg haft flera klara lägen som vi med både tur och skicklighet kunde avvärja. Skotten i sista perioden skrevs till 16-8 i Göteborgs favör vilket skvallrar en hel del om matchbilden. Sett över 60 minuter skulle jag vilja säga att 5-5 är ett rättvist resultat. Vi var bättre första halvan medan dem var bättre andra halvan av matchen. Däremot avgörs matcherna i den andra halvan och med tanke på det får vi vara nöjda med en poäng. Med det sagt så tappar vi trots allt en tremålsledning och det är inte godkänt. Där behöver vi bättra oss och till exempel var det liknande scenario i första matchen mot just Göteborg. I nästa match mot IBK Kungälv ser jag hellre att vi är bättre i slutet av matchen för att kunna kamma hem en seger! H3 14 jan 0kommentarer